Ahmet Davutoğlu'ndan Fahrettin Koca'ya: Aklımızla dalga geçmeyin

Ahmet Davutoğlu'ndan Fahrettin Koca'ya: Aklımızla dalga geçmeyin
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün yaptığı açıklamalara çok sert yanıt verdi. Ahmet Davutoğlu Fahrettin Koca'ya "Aklımızla dalga geçmeyin" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip Korona virüs (Covid-19) salgının durumuna ilişkin olarak yaptığı açıklamada vaka ve hasta kavramlarının ayrımına dikkat çekerken, günlük olarak paylaşılan tabloda hasta sayısının yer aldığını ifade etmesi tartışmalara neden oldu. 

Koca, "Her vaka hasta değildir, testi pozitif olup semptom göstermeyen var. Bunlar çoğunluğu oluşturuyor. Günlük verilen, daha doğrusu hasta sayısı sadece hastaneye yatan hasta sayısı değildir. Hasta olarak semptomu olan kişilerden bahsediyoruz. Semptomu olan, hastanede yatmayan ve yatan kişileri günlük hasta sayısı olarak vermiş oluyoruz" diye konuştu.

AHMET DAVUTOĞLU’NDAN ÇIKIŞ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yanıt verdi.

Ahmet Davutoğlu, "Rakamlarla oynayarak, gerçekleri saklayarak krizi yönetemezsiniz. Korona virüs rakamlarının hiçbir inandırıcılığı kalmadı. Dürüst olacaksınız, şeffaf olacaksınız ki insanlar size inansın, size güvensin. Vaka sayısı, hasta sayısı ayrı diyerek aklımızla dalga geçmeyin" ifadelerini kullandı.

davutoglu-tweet.jpg


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar