Ahmet Davutoğlu: '28 Mayıs seçim değil, referandum'

Ahmet Davutoğlu: '28 Mayıs seçim değil, referandum'
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından 28 Mayıs'taki ikinci turla ilgili "bir seçim mi, yoksa referandum mu?" sorusunu sorarak "Bu bir seçim değil bu bir referandum." açıklamasında bulunarak seçmenlere seslendi.

14 Mayıs'taki seçimde yeterli çoğunluğu elde eden aday çıkmadığı için ikinci tura kalan ve 28 Mayıs'ta tekrar seçmenlerin sandık başına gitmesini gerektiren cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili Millet İttifakı'nda yer alan Gelecek Partisi'nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan açıklama geldi.

Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı video açıklamada 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci tur hakkında "bir seçim mi, yoksa referandum mu?" sorusunu ortaya koydu.

"EVET-HAYIR OYLAMASI KARŞISINDAYIZ"

Davutoğlu, "Gelecek nesillere borcumuz bu." diyerek "Vereceğiniz oylarla bir cumhurbaşkanını bir ittifak partisini seçmiş olmayacaksınız. Bu oylarla referandum mahiyetinde bir evet ya da hayır diyeceksiniz. Bir evet hayır oylaması karşısındayız." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu'nun ikinci turla ilgili açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"Bu anlamlı günde hepimiz bir kez daha düşünmek zorundayız. Gelecek nesillere borcumuz bu. Vereceğiniz oylarla bir cumhurbaşkanını bir ittifak partisini seçmiş olmayacaksınız. Bu oylarla referandum mahiyetinde bir evet ya da hayır diyeceksiniz. Bir evet hayır oylaması karşısındayız.

"BU BİR SEÇİM DEĞİL..."

Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı, Cumhur İttifakı tercihinden çok öte bir meseleyle karşı karşıyayız. Bu bir seçim değil bu bir referandum. Eğer var olan iktidarın devam etmesini istiyorsanız var olan yanlışları kabul ediyorsunuz demektir. Eğer topluma yeni bir şans imkanı sunmak istiyorsanız statükoya karşı değişimi savunacaksınız."

(ANKA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar