Ağlayan pasta tarifi , nasıl yapılır?

Ağlayan pasta tarifi , nasıl yapılır?
Bol çikolatalı , bol kremalı , pratik harika bir lezzet ağlayan pasta tarifi.

Krema ve çikolataya doyacaksınız , yapımının kolaylığı ile çok seveceğiniz bir pasta sizi bekliyor...

Yapımı için malzemeler

4 adet büyük boy yumurta

1 su bardağı toz seker

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

3 yemek kaşığı tepeleme kakao

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 fiske tuz

2-2.5 su bardağı un

Üzeri için:

1 su bardağı süt

2 paket krem şanti

1 paket bitter çikolatalı hazır sos

1 litre süt

Ağlayan pasta tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle yumurtaların beyazını ve sarısını iki ayrı çırpma kabına ayırın. Yumurta beyazını bir fiske tuz ilavesi ile kar haline gelene kadar mikser yardımı ile çırpın.

Ardından yumurta sarılarını toz şeker ilavesi ile köpük köpük olana kadar çırpın ve sıvıları ilave edin. Kısa bir süre daha çırpın. Ardından eleyerek un, kabartma tozu, kakao ve vanilyasını ilave edip tekrar karıştırın.

Kar haline getirdiğiniz yumurta akını bu karışıma ilave edip, bir spatula yardımı ile alttan üste doğru hep aynı yönde yumurta köpüğünü çok söndürmeden karıştırın. Son olarak yağlanmış tepsiye dökün ve ısıtılmış fırında 170 derecede iyice pişirin.

Pişen kek biraz ılınınca üzerine bir su bardağı sütü eşit olarak gezdirin. Ardından hazırladığınız kremşantiyi sürün. Bir süre dolapta dinlendirin.

Son olarak bitter çikolatalı sosu pişirin ve biraz soğuduktan sonra kekin üzerine eşit bir şekilde yayın. Dolapta en az iki saat dinlendirip arzu edilen şekilde süsleyip servise sunabilirsiniz.

Ağlayan pasta yapımı püf noktaları

Ağlayan pastanın kekini hazırlarken tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Bu sebeple yumurta, süt gibi kek malzemelerini en az 20 dakika önceden buzdolabından çıkarın.

Ağlayan pastanın kekini yaparken önce yumurtayı çırpın ve içine bir kaç damla limon suyu sıkın. Bu şekilde kekin içindeki yumurtanın olası kokusunu ortadan kaldırmış olursunuz.

Ağlayan pastanın kekini önceden ısıtılmış fırına sürün. Fırın mutlaka önceden ısıtılmış olmalıdır. Ağlayan pastanın keki fırında pişerken fırın ilk 20-30 dakikalık sürede asla açılmamalıdır. Bu süreden önce fırının kapağını açarsanız kekiniz kabarmayacaktır ve çökecektir.

Ağlayan pastanın keki piştikten sonra fırın kabından hemen çıkartmayın. Biraz soğumasını bekleyin kalıptan öyle çıkartın.

Ağlayan pastanın krem şantisini sürdükten sonra üzerine dökeceğiniz çikolata sosunun asla sıcak olmaması gerekir. Sıcak ya da ılık bir çikolata sos alttaki krem şanti katmanının erimesine neden olacaktır.

Eğer çok acele bir şekilde ağlayan pasta hazırlamak zorunda kalırsanız hazır satılan çikolata sosunu kullanabilirsiniz. Bu durumda hazır satılan kekler ve hazır paket krem şantiler de çözüm olarak düşünülebilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar