Ağır bombardıman altındaki Gazze'nin interneti kesildi

Ağır bombardıman altındaki Gazze'nin interneti kesildi
İsrai'in Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği hava saldırıları nedeniyle bölgede internet ve iletişim ağlarında kesintiler yaşanıyor.

İsrail Savunma Kuvvetleri, gece vaktiyle birlikte Gazze Şeridi'ne hava saldırıları düzenlemeye başladı. Hamas, İsrail'in yaptığı yoğun saldırıların bölgede iletişim ağları ve interneti kesintiye uğratmaya başladığını iddia etti. NetBlock firması ise bölgedeki internet bağlantısında büyük bir çöküş yaşandığını açıkladı.

gazz.png

SALDIRILAR SÜRÜYOR

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne hava ve deniz yoluyla saldırılar düzenliyor ve birçok bölgeyi ayırt etmeksizin hedef alıyor. İsrail Savunma Kuvvetleri, Gazze Şeridi’nin kuzeyine yoğun hava saldırıları düzenledi ve bu saldırılarda birçok sivil hayatını kaybetti.

HAMAS’TAN İDDİA

Hamas, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki iletişim ağlarını ve interneti durdurduğunu belirtti. Hamas, İsrail’in bu eylemlerle Gazze’deki direnişi zayıflatmayı ve onu dünyadan izole etmeyi amaçladığını iddia etti.

NETBLOCKS BİLGİLERİ PAYLAŞTI

Ayrıca, internet hareketlerini izleyen NetBlocks firması, Gazze Şeridi’ndeki canlı ağ verilerini sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Verilere göre, İsrail saldırıları sonrasında bölgedeki internet bağlantısında büyük bir düşüş yaşandı. NetBlocks, internet kesintisinin Gazze’deki insan hakları ihlallerini gizlemeye yönelik bir strateji olabileceğini belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar