Afyonkarahisar'da ilk kez bir kadın adayını kazandı

Afyonkarahisar'da ilk kez bir kadın adayını kazandı
Afyonkarahisar'da Cumhuriyet Halk Partisi'nin kadın adayı Burcu Köksal seçildi.

Afyonkarahisar'da 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde heyecanlı dakikalar yaşanırken, CHP'nin adayı Burcu Köksal, kentin yeni Belediye Başkanı olarak seçildi.

Resmi olmayan işlemlere göre belirlenen sonuçlara göre, Köksal, Afyonkarahisar'ın ilk kadın belediye başkanı unvanını da kazanmış oldu.

1945'TEN SONRA İLK KEZ CHP KAZANDI

Türkiye'nin çok partili dönemine geçtiği 1945 yılından bu yana ilk kez CHP'den bir ismin Afyonkarahisar Belediye Başkanı seçilmesi, kentte yeni bir dönemin başlangıcı olarak nitelendiriliyor. Seçim sonuçları henüz resmileştirilmese de, CHP'li Burcu Köksal'ın Belediye Başkanı olarak belirlendiği bilgisi kent genelinde büyük yankı uyandırdı.

Burcu Köksal, CHP'nin Afyonkarahisar'da belediye başkanı olarak seçilmesinin tarihi önemine vurgu yaparak, şunları dile getirdi: "Bu zaferi, 2,5 ay süren yoğun bir seçim kampanyası ve Afyonkarahisar halkının güçlü desteğiyle elde ettik. Karşıma birçok engel çıkarıldı, iftiralar atıldı ancak ben kirli siyasete kapılmadım. Projelerimizi anlattık, halkımıza güvendik ve sonunda başardık. Bu zaferde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Köksal, seçim sonuçlarının yanı sıra, Afyonkarahisar'ın hem valisinin hem de belediye başkanının kadın olmasıyla da ayrı bir gurur yaşadıklarını belirtti. Cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana hiçbir partinin belediye başkanlığını kazanamadığı kentin, şimdi CHP'li bir başkana emanet edildiğini ifade etti.

Köksal, ayrıca CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun partisinin hedeflerine yönelik çabalarına dikkat çekti ve "Artık Afyonkarahisar, yolsuzluklara, çalıntılara ve yalana geçit vermeyecek. Vatanın birliği ve bölünmez bütünlüğüne olan bağlılığımızı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Köksal, halihazırda TBMM'de CHP Grup Başkanvekilliği ve Afyonkarahisar milletvekilliği görevlerini yürüttüğünü ancak belediye başkanlığına seçilmesi halinde bu görevine devam edeceğini belirtti. "Memleketim için gece gündüz çalışmaya devam edeceğim, Afyonkarahisar'a değişimi yaşatacağım" diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar