Afganistan'da yaşayan 9 yaşındaki Parwana, 2200 dolara 55 yaşındaki adama satıldı

Afganistan'da yaşayan 9 yaşındaki Parwana, 2200 dolara 55 yaşındaki adama satıldı
ABD'nin çekilmesi ile birlikte Taliban'ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan'da ekonomik sıkıntılar nedeni ile açlık çeken aileler kızlarını para karşılığı yaşlı erkeklerle evlendirmeye başladı. Dünya 9 yaşındaki Parwana'nın 2200 dolara satılmasını konuşuyor. Babanın açıklaması şok etkisi yarattı.

ABD'nin çekilmesi ile birlikte Taliban'ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan'da ekonomik sıkıntılar nedeni ile açlık çeken aileler kızlarını para karşılığı yaşlı erkeklerle evlendirmeye başladı. Çocuklarını pazarda satılığa çıkaran babanın yankıları henüz dinmemişken şimdi de bir aile 9 yaşındaki kızlarını 2.200 dolar karşılığında 55 yaşındaki bir adamla evlendirdi.

Taliban'ın ülkeyi ele geçirmesi ile birlikte ekonomik ve sosyal anlamda bozulma yaşayan Afganistan'dan tüyler ürperten bir haber daha geldi. İşçilere yevmiye olarak para yerine buğday verilen Afganistan'da ailelerin geçimlerini sağlayabilmek adına çocuklarını para karşılığında evlendirmeye başladıkları öğrenildi.

55 YAŞINDAKİ ADAMA SATILDI 

9 yaşındaki Parwana Malik'in ailesi tarafından 2200 dolar karşılığında 55 yaşındaki bir adamla evlendirilmesi dünya basınında karşılık buldu. Ekonomik krizin pençesindeki Afganistan'da insanlık dramı yaşanıyor. Aileler geçimlerini sağlamak için çocuklarını para karşılığında evlendirmeye başladı. Bu kız çocuklarından biri de Parwana Malik. Henüz 9 yaşındaki Malik, ailesi tarafından para karşılığında 55 yaşındaki bir adamla evlendirilmeye zorlandığını anlattı.

AFGANİSTAN'DA İNSANİ KRİZ!

CNN'e konuşan Parwana Malik, ''Beyaz kaşları ve sakalları olan bu yaşlı adamın beni evinde zorla çalıştırmasından korkuyorum'' dedi. Ailesi ise ekonomik açıdan çok zor durumda olduklarını bu nedenle başka seçenekleri olmadığını iddia etti. Parwana, 4 yıl boyunca Badghis eyaletindeki kampta insani yardımlarla hayatta kalmayı başardı. Taliban'ın iktidara gelmesinden sonra ülkeye yapılan uluslararası yardımların kesilmesiyle ise bu gölgede yaşayan insanlar temel ihtiyaçlarını bile karşılayamaz duruma geldi.

"8 KİŞİYİZ, AİLEDEN BAZILARINI SATMAK ZORUNDAYIZ"

Parwana'nın babası Abdul Malik ise, geceleri uyuyamadığını, iş bulmak için çok uğraştığını fakat kazandığı paranın ailesini geçindirmek için yeterli olmadığını, eşinin dilencilik yapmak zorunda kaldığını, sekiz kişi olan aileyi geçindirmek için bazı aile üyelerini satmak zorunda kaldığını söyyledi. Baba, kızını sattığı kişiden aldığı paranın ailesinin ancak birkaç ay geçimini sağlayacağını ondan sonra başka çare arayacağını da ekledi.

"ÖĞRETMEN OLMAK İSTERDİM"

ise hayalinin öğretmen olmak olduğunu babasını kendisini satmaktan vazgeçirmek için çok uğraştığını fakat tüm ümidinin kaybolduğunu söyledi.

2200 DOLAR VE KOYUN

Parwana'yla para karşılında evlenmek isteyen Qorban ise 55 yaşında. Aileye 2200 dolar değerinde nakit ve koyun veren Qorban, Parwana'nın kendisine satılmasını evlilik olarak tanımlamadığı, kendisinin evli olduğunu ve Parwana'ya çocuklarından bir tanesi gibi bakacağını iddia etti.

tyryryrty467567-001.webp


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar