Afet aynı ama sonuç farklı

Afet aynı ama sonuç farklı
Yunanistan'ın başkenti Atina'da yüzlerce sürücünün kar fırtınası sırasında özel bir şirketin işlettiği yolda mahsur kalmasının yankıları dinmiyor. Şirket CEO'su istifa etti. Bizde ise "O yol senin bu yol benim" tartışması çıktıSon olarak şirketin CEO'su Bill M. Halkias istifa etti. Halkias'ın istifası, şirketin yönetim kurulu tarafından kabul edildi.

Afet aynı sonuç farklı. Yunanistan'ın başkenti Atina'da yüzlerce sürücünün kar fırtınası sırasında özel bir şirketin işlettiği yolda mahsur kalmasının yankıları dinmiyor. Son olarak şirketin CEO'su Bill M. Halkias istifa etti. Halkias'ın istifası, şirketin yönetim kurulu tarafından kabul edildi.

Atina'nın en büyük çevre yolu olan paralı Attiki Odos otobanında dün yüzlerce araç mahsur kalmış, sürücülere yardım için asker devreye girmek zorunda kalmıştı. Yunanistan kamuoyundan yükselen tepki üzerine şirket mahsur kalanlara 2 biner euro tazminat ödeme kararını açıklamıştı.

CEO İSTİFA ETTİ

1999'dan beri şirketin CEO'luğunu yapan Bill M. Halkias'ın istifası da, yolda mahsur kalanların tamamının kurtarılması sonrası geldi. Kathimerini gazetesinin haberine göre, Halkias 'bütün mekanizmanın başındaki kişi olarak' istifa etmeyi gerekli gördüğünü, hem CEO'luk görevini hem de yönetim kurulu üyeliğini bırakacağını açıkladı

YÜZLERCE ARAÇ YOLLARDA KALDI

Yunanistan'da Türkiye'yle eş zamanlı yaşanan kar fırtınası sırasında söz konusu yolun kapanması ve yüzlerce aracın mahsur kalması sonrasında, İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Hristos Stylianidis yolu işleten özel şirketi eleştirerek, "Attiki Odos yolu açık tutma sözü vermişlerdi. Sorumlulardan hesap sorulacak" demişti.

BAŞSAVCI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Atina Başsavcısı Sotiria Papageorgakopoulou da, yolun kapanması nedeniyle soruşturma başlatmıştı. Soruşturmada, yolu işleten şirketin kar fırtınası sırasında normal trafiği sağlamak ve sürücüleri korumak konusunda gerekli önlemleri alıp almadığı incelenecek.

Peki bizde ne oldu. Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaşanan olumsuzluklar nedeniyle İstanbul’a yolladı. Ardından her iki bakanla İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında o yol kimin bu yol kimi tartışması çıktı. Olan yine vatandaşa oldu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar