AFAD'dan flaş İstanbul uyarısı: Hazır olun

AFAD'dan flaş İstanbul uyarısı: Hazır olun
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen son değerlendirmelere göre, Marmara Bölgesi'nde hafta sonu şiddetli fırtına beklentisi nedeniyle uyarılar yapıldı. İstanbul'u da etkileyecek olan olumsuz hava koşulları, Türk Hava Yolları'nı (THY) sefer iptallerine götürdü.

Türk Hava Yolları (THY), yarın İstanbul'da beklenen olumsuz hava durumu sebebiyle 40 seferini karşılıklı olarak iptal ettiğini açıkladı. Ayrıca, AFAD'ın yaptığı açıklamada ise 29 il için "turuncu" uyarı, 26 il için de "sarı" alarm durumu ilan edildi.

Bu kapsamda 29 il için "turuncu" alarm verilirken, 18 Kasım Cumartesi günü; Adana, Afyonkarahisar, Antalya, Bingöl, Bursa, Burdur, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, Mersin, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Niğde, Rize, Sivas, Tunceli, Trabzon, Bayburt, Karaman, Tekirdağ ve Yalova "turuncu" alarm kategorisinde yer aldı.

Diğer yandan, 26 kent için "sarı" uyarı yapıldı: Ankara, Amasya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Çankırı, Eskişehir, Edirne, İzmir, Kırşehir, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Tokat, Malatya, Uşak, Yozgat, Aksaray, Kırıkkale ve Osmaniye bu kategoride yer aldı.

AFAD'ın açıklamasına göre, "Uyarı verilen illerimizde valilik, kaymakamlık ve il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yapılmıştır. Sarı ve turuncu meteorolojik uyarı verilen illerde ekiplerimiz teyakkuz halindedir" ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise, "Cumartesi sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde rüzgarların kuzey ve kuzeybatı yönlerden fırtına (50-70 km/saat), pazar günü sabah saatlerinde itibaren kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) doğusunda yer yer tam fırtına (90-110 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" uyarısı yapıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar