Adıyaman'a giden otobüsler, uçaklar dolu! Menzil tarikatı şeyhinin cenazesi için yüz binler toplandı

Adıyaman'a giden otobüsler, uçaklar dolu! Menzil tarikatı şeyhinin cenazesi için yüz binler toplandı
Menzil cemaati şeyhi Abdülbaki Erol'un cenazesi Adıyaman'a çakarlı araçlar eşliğinde götürülürken, kentte cenaze için gelenlerin kalabalıklığı gündem oldu.

FİLİZ KIRAL-GÜNBOYU

Menzil Cemaati’nin lideri olan ve cemaat mensuplarının “Gavs” olarak nitelendirdiği Abdulbaki Erol, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede öldü.

Erol'un cenazesinin Adıyamna'da defnedileceği öğrenilirken THY, Adıyaman'e ek seferler koydu ve yüzlerce araç Menzil'e gitti.

Cenaze işlemleri için Adıyaman'a gelen yüzbinlerce kişinin görüntüsü gündem olurken, gazeteci Murat Ağırel'den dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

"AKILLANMAYACAKLAR!"

Adıyaman'daki yoğunluğa dikkat çeken gazeteci Murat Ağırel, sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

Menzil Tarikatı 'şeyhi' Abdülbaki Erol dün öldü. Cenaze Adıyaman'daki Menzil köyüne çakarlı araçların eşlik ettiği uzun bir konvoy ile götürüldü.

Cenaze için köye gelen tarikat mensuplarının sayısı yüzbinler ile ifade ediliyor.

Türkiye’deki tarikat/cemaat yapılarının nasıl bir tehlike arz ettiğini 15 Temmuz’da hep birlikte gördük.

O gün cemaat dedikleri (FETÖ) yapıya destek veren,ilan verenler bugün de başka tarikatlara destek verip, ilan veriyorlar.

Akıllanmıyorlar, akıllanmayacaklar.

muart.jpg

ABDULBAKİ EROL KİMDİR

Merkezi Adıyaman'da bulunan Menzil tarikatının (Nakşibendi tarikatı) "şeyh" Abdulbaki Erol, 2 Mayıs 1949 tarihinde Adıyaman'da Kâhta ilçesinin Menzil Köyünde doğdu. Babası Seyyid Abdulhakim el-Hüseyni'dir. Babasından sonra "şeyh" olan ağabeyi Seyyid Muhammed Raşid Erol (d.1930) 22 Ekim 1993 tarihinde ölünce Abdulbaki Erol Menzil tarikatının "şeyh"i oldu.

Köyündeki babasına ait medresede Arapça ve din ilimlerini öğrenen Abdulabaki Erol, eğitimine Siirt ve Van'da devam etti. Genç yaşlarında verem hastalığı geçirdi, Ankara'ya tedavi oldu.

Tarikati Adıyaman'ın Kâhta ilçesine bağlı olan Menzil köyünde kurulduğu için (Nakşibendi tarikatı) "Menzil tarikatı" olarak anılıyor.

Abdulbaki Erol'un 5 oğlu ve 2 kızı vardır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar