Adalet Bakanı'ndan açıklama: Tweet attı diye soruşturma açılan bir kişi yok...

Adalet Bakanı'ndan açıklama: Tweet attı diye soruşturma açılan bir kişi yok...
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunup, soruları yanıtladı. Bozdağ, tweet atmanın yasa dışı olmadığını yazılanların soruşturma açılmasına neden olduğunu söyledi.

BAKAN BOZDAĞ'IN AÇIKLAMASINA 'BOŞ TWEET' YORUMU

Yargıtay 12 Mayıs’ta, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na 2012-2017 arasındaki bazı Twitter paylaşımları nedeniyle beş ayrı suçtan verilen dokuz yıl sekiz ay 20 gün hapis cezasının dört yıl 11 ay 20 günlük bölümünü onamış, iki suçtan verilen dört yıl iki aylık hapis cezasını bozmuştu.
 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kaftancıoğlu hakkında verilen karar ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Tanımıyoruz’ tepkisini, “Eleştirinin temiz dille, saygı üslubu içinde olması lazım. ‘Mahkemeyi, kararı tanımıyorum.’ diyor. Türkiye, bir hukuk devleti ise cari hukuka göre mahkemeler karar verdiyse mahkeme kararları derhal uygulanır diye bir amir hüküm varsa hukuk devletini dilinden düşürmeyen birinin ‘Ben beğenmedim, karşıyım, yanlıştır ama bir mahkeme kararı vardır, bunun gereği yapılacaktır.’ demesi icap eder. Hukuktaki yanlışlıkları, eksiklikleri siyaset tamamlayamaz. ‘Yargı kararlarına uymayacağım’ diyor. Bu, hukuk tanımazlık…Kanunlara uymamak, uymamaya davet etmek Türk Ceza Kanunu’nda suç" şeklinde yorumladı.
 
Bozdağ, tweet’ler üzerine açılan soruşturmaları da, “Diyor ki, ‘Tweet attı, hayatı karardı..’ Tweet attı diye hakkında soruşturma başlatılan bir Allah’ın kulu var mı, bilmiyorum… Yok. O zaman sormak lazım ‘Yahu bu tweet attı da, tweet’in içinde ne yazıyor?’ Soruşturma onun üzerine açılıyor” şeklinde savundu.
 
"KANUNLARA UYMAMAK TÜRK CEZA KANUNU''NDA SUÇ"
 
Yargıtayın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verdiği karar ve Kılıçdaroğlu''nun bu karar hakkındaki ‘Tanımıyoruz’ ifadesi sorulan Bozdağ, yargı kararlarının eleştirilebileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu''nun da eleştiride bulunabileceğine dikkati çeken Bozdağ, şunları kaydetti:
 
Eleştirinin temiz dille, saygı üslubu içinde olması lazım. ''Mahkemeyi, kararı tanımıyorum.'' diyor. Türkiye, bir hukuk devleti ise cari hukuka göre mahkemeler karar verdiyse mahkeme kararları derhal uygulanır diye bir amir hüküm varsa hukuk devletini dilinden düşürmeyen birinin ''Ben beğenmedim, karşıyım, yanlıştır ama bir mahkeme kararı vardır, bunun gereği yapılacaktır.'' demesi icap eder. Hukuktaki yanlışlıkları, eksiklikleri siyaset tamamlayamaz. ''Yargı kararlarına uymayacağım.'' diyor. Bu, hukuk tanımazlık...Kanunlara uymamak, uymamaya davet etmek Türk Ceza Kanunu''nda suç.
 
SOSYAL MEDYADA DİKKAT ÇEKEN TEPKİLER
 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ''ın yaptığı Tweet açıklamasını kafa karıştırıcı bulan sosyal medya kullanıcıları, kişilerin düşüncelerini özgürce ifade etmek için kullandıkları sosyal medyanın söz konusu yaklaşımla sınırlandırıldığını söylerken böyle bir mantığın doğru olmadığını söylediler. Sosyal medya kullanıcıları Bekir Bozdağ''ın yaptığı yorumun "Boş tweet atarsanız sorun yok" şekline bir anlama geldiğini söylediler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar