Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan flaş Can Atalay açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan flaş Can Atalay açıklaması
Cezaevinde tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Can Atalay için yargı kararını bekleyeceğiz" dedi.

Gezi tutuklusu olarak cezaevinde bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) 'hak ihlali' kararının ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, AYM'nin kararını Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ne gönderdi ve Atalay hala tahliye edilmedi.

Atalay'ın tahliye edilememesi konusunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şunları söyledi:

“Hep beraber Yargıtay'ın vereceği karar bakacağız. Şu anda yargının vereceği kararlarda bizim bu noktada bir açıklama yapmamız mümkün değil. Şu anda görülen davada lehte, aleyhte görüşler var. Bu anlamada hep beraber süreci izleyeceğiz. Hukuk devletini koruyalım. Eğer bu anayasa yürürlükteyse anayasanın maddelerini o tarafa bu tarafa çekmeyelim. Bu anayasa yeni uygulanmıyor. 83. madde yeni icat edilmedi. 83. maddenin bir fıkrasını okuyup diğer maddelerini yok saymak anayasa hukuku açısından uygun olmaz. Hep beraber bekleyelim görelim, anayasaya uyalım. Bu hepimizin görevi" dedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar