Adalet Bakanı Yılmaz Tunç son noktayı koydu! Yıllar sonra Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç son noktayı koydu! Yıllar sonra Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı?
14 yıl önce Münevver Karabulut'u vahşice katleden katil Cem Garipoğlu'nun mezarının açılıp açılmayacağı tartışmalarına Adalet Bakanı Yılmaz Tunç son noktayı koydu. İşte Cem Garipoğlu ile ilgili yeni gelişmeler...

ALİ AYDIN/GÜNBOYU

Münevver Karabulut 2009 yılında Cem Garipoğlu tarafından vahşice katledilmişti. Türkiye'nin gündemine oturan cinayetin ardından katil Cem Garipoğlu 197 gün boyunca firar etti. Ardında teslim oldu. Aylar sonra avukatı tarafından polise teslim edilen Garipoğlu, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Türkiye’yi derinden sarsan cinayetin katil zanlısı, 2014’te cezaevinde ‘intihar’ etti, ancak hakkındaki tartışmalar yıllar boyunca devam etti.

Katil Cem Garipoğlu'nun ailesi, oğullarının mezarının açılmasını ve yeniden DNA testi yapılmasını istedi. Ancak başvurular reddedildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tartışmalara ilişkin yaptığı açıklamada; “Cem Garipoğlu’nun cezaevindeki ölümü üzerine Silivri Cumhuriyet Savcılığı tarafından 2014’te soruşturma başlatıldığını, ölü muayenesi ve otopsi işlemlerinin uluslararası protokollere uygun şekilde yapıldı. 2022 yılında Münevver Karabulut’un babası tarafından yapılan başvuruda da işlem yapılması için herhangi bir delil ortaya konulamadığı için takipsizlik kararı verildi. Kamera görüntüleri, DNA testi gibi pek çok prosedür sonucunda ölen kişinin kimliğine dair herhangi bir şüphe yok. Şu an için söz konusu mezarın açılması gibi bir durum hukuken söz konusu değil” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar