Acıçiğdem bitkisi kabızlığa iyi geliyor

Acıçiğdem bitkisi kabızlığa iyi geliyor
Halk arasında acıçiğdem bitkisi olarak bilinen güzçiğdeminin idrar arttırmaya ve kabızlığı gidermeye yardımcı olup olmadığı merak ediliyor. Peki acıçiğdem bitkisi idrar arttırmaya ve kabızlığı gidermeye yardımcı olur mu? İşte tüm merak edilenler haberimizde…

Doğal yollarla tedavi olunmanın yollarını merak edenler acıçiğdem bir diğer adıyla güzçiğdeminin idrar arttırmaya ve kabızlığı gidermeye yardımcı olup olmadığı merak ediliyor. Acıçiğdem bitkisinin faydaları dikkat çekti. İnsanların rahatsızlıklarından kurtulmak için doğal besinlere yöneldiği görülüyor.

Bu bitkinin çiçeklerinin veya yapraklarının suyunu içmenin idrar söktürücü ve kabızlık önleyici etkisinin olduğu ortaya çıktı.

ACIÇİĞDEM BİTKİSİ NEDİR?

Zambakgillerden; sonbahar aylarında çiçek açan, mor renkli, zehirli bir bitkidir.

Rutubetli yerlerde yetişir. Hekimlikte haricen kullanılır.

 

KABIZLIK NEDİR?

Kabızlık, bağırsak hareketlerinin zor veya normalden daha az gerçekleştiği durum anlamına gelir. Kabızlığın bir diğer adı da konstipasyondur. Neredeyse herkes hayatının bir noktasında kabız olur.

KABIZLIĞIN NEDENLERİ

Kabızlığın, genellikle hayat tarzına dayanan birçok nedeni olabilir. Bunlar arasında normal diyet esnasında yenilenler ve günlük yaşam aktivitelerinde değişiklikler olabilir.

Beslenme esnasında yeterli su ya da lifli besin alınmaması bir başka nedendir. Çok miktarda süt ürünü tüketmek bazı bünyelerde kabızlığa neden olabilir. Aktif bir hayat sürmemek veya tuvalet yapma dürtüsüne uzun süre direnmek kabızlığa yol açabilir. Stres kabızlık için ayrı bir nedendir.

Müshillerin ya da laksatiflerin uzun süreli kullanımı da kabızlığa yol açar. Aynı zamanda özellikle güçlü ağrı kesici ilaçlar, antidepresanlar, demir hapları, içinde kalsiyum, veya alüminyum bulunan antacid ilaçları da kabızlığa neden olabilir.

Çeşitli yeme bozuklukları, irritabl barsak sendromu, gebelik, sindirim sistemindeki sinirler ve kaslarda sorunlar, kolon kanseri, Parkinson hastalığı ya da multipl skleroz gibi nörolojik sorunlar ile az çalışan tiroid, ya da hipotiroidizm, gibi tıbbi sorunlar da kabızlık semptomuna neden olabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar