Abdülkadir Selvi Saray'dan aldığı son bilgiyi paylaştı: Emekliye seyyanen zam ne zaman geliyor

Abdülkadir Selvi Saray'dan aldığı son bilgiyi paylaştı: Emekliye seyyanen zam ne zaman geliyor
Milyonlarca emeklinin merakla beklediği yeni düzenlemeyle ilgili gazeteci Abdulkadir Selvi açıklamalarda bulundu.

İktidara yakınlığıyla bilinen Abdulkadir Selvi, A Haber'de katıldığı canlı yayında, emeklilere yapılacak seyyanen zam ile ilgili önemli açıklamalarda yaptı.

Selvi, "Yapılan yüzde yirmi beşlik zamdan sonra Sayın Cumhurbaşkanı özellikle emeklilerimizin bu konudaki serzenişlerine, şikayetlerini, beklentilerinin farkındayız dedi.

l.jpg

Cumhurbaşkanının bir özelliği de tabandan yükselen bu tür seslere kulağını tıkamaması tam tersine bunun gereğini yerine getirmesi ardından hem Çalışma Bakanı Vedat Bey, hem Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bu konuda çalışma yapıldığını ifade ettiler" açıklamasında bulundu.

para.jpg

Abdulkadir Selvi, "Benim edindiğim bilgide iki bakanlığın uzmanlarının büyük ölçüde çalışmayı tamamladığını ama hem bir kabine toplantısında ele alınacağı hem de Sayın Cumhurbaşkanı'na bir sunum yapılacağı yönünde.

aa.jpg

Orada değişik alternatifler vardı. Oransal olarak mı bir düzenleme yapacak? Yoksa en düşük memur maaşını esas alınacak ya da seyyanen mi olacak diye ama gelinen noktada ağırlık seyyanen olacağı yönünde bir bilgi var.

Fakat netleştiremediğim nokta bu seyyanen yapılacak zam bir defalığına mı olacak? Yoksa ocak ayına kadar yani ekim, kasım, aralık ayında emeklilere bir seyyanen zam yapılacağı, ocak ayında da zaten hem çalışanlara, hem emeklilere bir düzenleme yapılacağı bunu netleştiremedim ama seyyanen bir zam yapılması daha ağırlıklı gözüküyor" dedi.

sdfgsdg.jpg

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar