ABD'li kadın subay Sandra Day O'connor'ın cenaze töreninde yere yığıldı

ABD'li kadın subay Sandra Day O'connor'ın cenaze töreninde yere yığıldı
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Anayasa Mahkemesi'nin ilk kadın üyesi olan Sandra Day O'Connor için düzenlenen cenaze töreninde, bir kadın subay yere yığıldı. O anlar anbean görüntülendi.

2006 yılında emekli olan ABD Anayasa Mahkemesi'nin tarihindeki ilk kadın üyesi olan Sandra Day O'Connor, 93 yaşında yaşamını yitirdi.

1-002.jpg

Emekli yargıcın hayatının son yıllarında demans hastalığıyla mücadele ettiği biliniyordu. O'Connor'ın cenaze töreni düzenlendi ve törende görev alan bir kadın subayın kameralar karşısında yere yığıldığı görüldü.

5.webp

Arizona'da büyüyen Sandra Day O'Connor, kendi eyaletinde siyasetin içinde aktif bir rol oynadı. 1981 yılında, dönemin Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Ronald Reagan tarafından ABD Anayasa Mahkemesi'ne atanarak tarihi bir başarıya imza attı. O'Connor, 1789'da kurulan Anayasa Mahkemesi'nde ilk kadın yargıcı olarak görev yaptı.

1-002.webp

2006 yılında emekliliğe ayrılan O'Connor, yaşamının son dönemlerinde demans hastalığı ile mücadele etti. 93 yaşındaki Sandra Day O'Connor, 1 Aralık 2023 tarihinde hayata veda etti.

3-003.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar