ABD'den yapay zekalı dolandırıcılık uyarısı

ABD'den yapay zekalı dolandırıcılık uyarısı
ABD Hazine Bakanlığı, yayımladığı raporda yapay zekanın, finansal firmalara yönelik daha karmaşık saldırıları kolaylaştırdığını belirtti.

Bakanlık, "Finansal Hizmetler Sektöründe Yapay Zekaya Özel Siber Güvenlik Risklerinin Yönetilmesi" başlıklı raporu kamuoyuyla paylaştı. Raporda, finansal hizmetler sektörü ve teknolojiyle ilgili 42 şirketle yapılan görüşmelerden elde edilen verilerin incelendiği ifade edildi. Raporda ayrıca, siber güvenlik ve dolandırıcılığın önlenmesine yönelik mevcut yapay zeka kullanım senaryolarıyla birlikte, yapay zeka kullanımına ilişkin en iyi uygulamalar ve tavsiyelerin sunulduğu belirtildi.

Ancak raporun, herhangi bir zorunluluk getirmediği ve finans sektöründe yapay zekanın kullanımını onaylama veya onaylamama anlamına gelmediği vurgulandı.

ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı Nellie Liang, raporun kamu-özel sektör ortaklığına dayandığını ve finansal kurumların iş kollarını güvenli bir şekilde planlamalarına yardımcı olduğunu belirtti. Liang ayrıca, raporun finansal kurumların hızla gelişen yapay zeka kaynaklı dolandırıcılığı nasıl önleyebilecekleri konusunda net bir vizyon ortaya koyduğunu ifade etti.

Raporda, yapay zekanın finansal hizmetler sektörü için sunduğu fırsat ve zorlukların belirlendiği ve bu konuda atılması gereken adımların özetlendiği bilgisi yer aldı. Özellikle yapay zekanın, suçluların finansal kurumları daha karmaşık bir şekilde hedef almasını kolaylaştırdığına dikkat çekildi. Son gelişmelerin, suçluların müşterileri taklit etmek ve hesaplara erişmek için daha gerçekçi ses veya video kullanabileceği uyarısında bulunuldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar