ABD'den Rusya'ya flaş yaptırım açıklaması

ABD'den Rusya'ya flaş yaptırım açıklaması
Yaptırımların Rusya'nın teknoloji şirketlerini hedef aldığı belirtildi. Ayrıca 16 kurum ve kişiye 2020'deki seçimlere müdahale girişimi nedeniyle 5 kişi ve 3 kuruma ise Kırım'ın ilhakı gerekçesiyle yaptırım uygulanacak.

ABD'den Rusya'ya flaş yaptırım açıklaması

ABD, Ukrayna krizini tırmandırmamak için Karadeniz'e savaş gemisi gönderme kararından vazgeçse de Rusya'ya yaptırım uygulamaktan geri durmadı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada yaptırımların, Moskova'nın seçimlere müdahale etmesi, siber casusluk aktiviteleri ve muhaliflere yönelik tutumuna cevaben alındığı belirtildi.

ABD'nin yeni yaptırımları, Rusya'nın hem ruble hem de ruble dışındaki para cinsinden borçlanmalarına uygulanacak.

Buna göre, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahalesinde rol oynayan 32 kişi ve kuruluşa yaptırım uygulanacak. Rusya'nın Kırım'ı işgali ile bağlantılı 5 şahıs ve 3 şirkete ABD Hazine Bakanlığı yaptırım uygulayacak. İlan edilen paket, teknoloji şirketlerine hedefli yaptırımları da içeriyor

Resmi açıklamada, "Rusya'ya yaptırımlar uygulayacağız. ABD, ulusal çıkarlarını savunacak, ABD'ye zarar veren Rus hükümet eylemlerinin bedelini ödetecek. Rusya'ya yaptırımlar Moskova'nın ABD seçimlerine müdahalesine ve kötü amaçlı siber faaliyetlerine yanıt" denildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar