ABD'den İran'a yaptırım uyarısı

ABD'den İran'a yaptırım uyarısı
ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarının ardından yeni yaptırımların uygulanabileceği uyarısında bulundu.

IMF ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları çerçevesinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Yellen, İran'ın hafta sonu gerçekleştirdiği saldırılara atıfta bulunarak, "Hazine, İran rejiminin istikrarı bozan faaliyetlerini durdurmak için müttefiklerimizle birlikte çalışarak yaptırımları uygulamaktan kaçınmayacak" dedi.

Yellen, İran'ın son zamanlarda gerçekleştirdiği saldırıların bölgenin istikrarını tehdit ettiğini ve bunun ekonomik sonuçları olabileceğini belirtti. Ayrıca Orta Doğu'daki gerilimin küresel ekonomi üzerindeki etkisine de değindi ve bu durumun bazı ülkelerin ekonomilerini olumsuz etkilediğini ifade etti.

İran'a karşı yeni yaptırımların geleceğine işaret eden Yellen, petrol ihracatını kısıtlama çalışmalarının devam ettiğini ancak İran'ın hala bir miktar petrol ihraç ettiğini dile getirdi.

Yellen ayrıca Rusya'nın dondurulan varlıklarıyla ilgili çeşitli senaryoları değerlendirdiklerini ve bu varlıkların Ukrayna için kullanılması gibi seçenekleri desteklediklerini belirtti. Ancak bu durumun beraberinde bir dizi risk getirdiğini vurgulayarak, G7 ülkelerinin bu riskleri yönetmek için birlikte hareket etmesinin önemine dikkat çekti.

Çin ile ticaret ve yatırımın devamının önemine değinen Yellen, Çin ile derin ve sağlam ticari ilişkilerinin olduğunu ve bu ilişkilerin azaltılmaya çalışılmadığını belirtti. Yellen, herhangi bir ülkeye aşırı bağımlılığın risk oluşturabileceğini ve bu durumun Kovid-19 salgını sırasında görüldüğünü ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar