ABD'de hizmet endeksi beklentilerin altında kaldı

ABD'de hizmet endeksi beklentilerin altında kaldı
ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM), mart ayına ait hizmet sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI)'ni açıkladı ve piyasa beklentilerinin altında bir performans gösterdi.

Mart ayında ISM hizmet sektörü PMI endeksi, önceki aya kıyasla 1,2 puan azalarak 51,4'e düştü. Piyasa beklentileri ise endeksin 52,8 değerini alacağı yönündeydi. Bu sonuç, hizmet sektöründeki büyümenin yavaşladığına işaret ediyor. Şubat ayında endeks 52,6 olarak kaydedilmişti.

Üretim endeksi mart ayında 0,2 puan artarak 57,4'e yükselirken, yeni siparişlere ilişkin endeks 1,7 puan azalışla 54,4'e geriledi. İstihdam endeksi ise 0,5 puan artarak 48,5'e çıktı.

Hizmet sektöründe 12 alt sektörde büyüme kaydedilirken, 4 sektörde düşüş yaşandı. Düşüş yaşanan sektörler arasında madencilik, ulaştırma ve depolama, gayrimenkul ve kiralama ile bilgi bulunuyor.

Öte yandan, S&P Global de hizmet sektörü PMI nihai verilerini açıkladı. Buna göre, hizmet sektörü PMI verisi martta bir önceki aya kıyasla 0,6 puan azalarak 51,7'ye geriledi. Şubat ayında bu endeks 52,3 olarak kaydedilmişti.

İmalat ve hizmet sektörlerini kapsayan bileşik PMI ise martta bir önceki aya kıyasla 0,4 puan azalışla 52,1'e indi. Öncü veri 52,2 olarak açıklanmıştı. Bileşik PMI ise şubatta 52,5 olarak kaydedilmişti.

ISM ve PMI verilerinin 50'nin üzerinde değer alması genişlemeye, 50'nin altında değer alması ise daralmaya işaret ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar