ABD Savunma Bakanı Austin'in kanser tedavisi gördüğü açıklandı

ABD Savunma Bakanı Austin'in kanser tedavisi gördüğü açıklandı
ABD’de hastaneye kaldırılan, Savunma Bakanı Llyod Austin’in prostat kanseri tedavisi gördüğü açıklandı.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in prostat kanseri tedavisi gördüğü ve sağlık durumunda ilerleme kaydedildiği bildirildi.

OPERASYON BAŞARILI GEÇTİ

Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Bakan Austin'in aralık ayının başında prostat kanseri teşhisi konulduğu ve ardından Walter Reed Ulusal Askeri Hastanesinde minimal cerrahi bir prosedür olan prostatektomi operasyonu geçirdiği belirtildi. Operasyonun başarılı geçtiği ancak ardından ameliyat kaynaklı komplikasyonlar yaşadığı ifade edildi.

GÖREVE DEVAM EDECEK

Bakanın hastaneden taburcu edilmesinin ardından yaşadığı ağrılar ve komplikasyonlar nedeniyle 1 Ocak'ta tekrar hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Austin'in idrar yolu enfeksiyonu geçirdiği ve karın bölgesinde sıvı birikimi olduğu tespit edildi. İlerleyen süreçte enfeksiyonun temizlendiği ve sağlık durumunda olumlu bir gelişme yaşandığı ifade edildi. Beyaz Saray, Austin'in görevine devam edeceğini bildirdi.

Savunma Bakanı Austin'in sağlık durumuyla ilgili yaşanan gelişmeler ve kamuoyunun zamanında bilgilendirilmemesi, ABD'de siyasi tartışmalara neden oldu. Başkan Joe Biden'in de dahil olduğu üst düzey yöneticilerin, Austin'in durumu hakkında geç haberdar olmaları, kamuoyunun bu gibi durumları öğrenme hakkı ve şeffaflık konularında tartışmalara sebep oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar