ABD, S-400 alan Hindistan ile ortak tatbikat yaptı

ABD, S-400 alan Hindistan ile ortak tatbikat yaptı
Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın alması nedeniyle Türkiye'ye yönelik F-35 satışını iptal eden ABD, Hindistan'ın aldığı S-400'leri ise görmezden gelmeye devam ediyor. NATO ülkesi olmamasına karşın hiçbir yaptırım uygulanmayan Hindistan ile ABD, ortak uçuş tatbikatı düzenledi.

Hindistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Batı Bengal ve Uttar Pradeş eyaletlerinde ABD ile ortak "Exercise Cope India 23" adlı hava tatbikatına başlandığı ifade edildi.

Açıklamada, Batı Bengal''in Panagarh ile Kalaikunda ve Uttar Pradeş''in Agra hava üslerinde düzenlenen tatbikatın, iki ülkenin hava kuvvetleri arasındaki karşılıklı anlaşmayı geliştirmeyi hedeflediği belirtildi.

Tatbikatın ilk etabında, havadan intikal yeteneğine odaklanılacağı kaydedilen açıklamada, bu etapta her iki ülkenin hava kuvvetlerinin nakliye uçağı ve özel kuvvetler varlıklarının kullanılacağı aktarıldı.

Açıklamada, Japonya''nın da gözlemci olarak yer aldığı tatbikata C-130J, C-17 ve MC-130J tipi uçakların katıldığı ifade edildi.

(A.A)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar