Rus Hacker'ı bulana 200 milyon lira verilecek

Rus Hacker'ı bulana 200 milyon lira verilecek
ABD, Dışişler Bakanlığı Rus bilgisayar korsanı Mikhail Pavlovich Matveev'in tutuklanmasını sağlayacak herhangi bir bilgi paylaşımı yapana 10 milyon dolar ödül vereceğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı geçen gün yaptığı açıklamada, Rus bilgisayar korsanını yakalamak için çalışma başlattıklarını duyurdu. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Matt Miller, ABD kolluk kuvvetlerini, şirketleri ve kritik alt yapıları hedef alan birçok bilgisayar korsanlığı faaliyetini yürüttüğü gerekçesiyle Rusya vatandaşı Mikhail Pavlovich Matveev’in yakalanması için işbirliği yapanlara 10 milyon dolara kadar ödül verileceğini söyledi.

Miller, yazılı açıklamasında, “Rusya, siber suçlular için güvenli bir sığınak olup kötü amaçlı yazılım aktörlerinin Amerika Birleşik Devletleri, ortakları ve müttefiklerine karşı zararlı siber operasyonlarını özgürce gerçekleştirdiği bir ortam sunmaktadır” ifadelerini kullandı.

İŞBİRLİĞİNE 10 MİLYON DOLAR ÖDÜL

Miller, Dışişleri Bakanlığının sağlayanlara Ulus Ötesi Organize Suçlar Ödül Programı (TOCRP) kapsamında Rus vatandaşı Mikhail Pavlovich Matveev'in uluslararası organize suçlar kapsamında gözaltına alınmasına veya mahkumiyetine yol açacak bilgi 10 milyon dolar ödül verileceği kaydetti.

Adalet Bakanlığı'nın Washington ve New Jersey eyaletlerinde iki mahkemede Matveev hakkında dava açıldığını belirten Matt Miller, Rus korsanın aynı zamanda ABD Hazine Bakanlığı'nca da yaptırım listesine alındığını kaydetti.

Miller, “Matveev'in, Amerika Birleşik Devletleri'nde ve dünya çapında Amerikan kolluk kuvvetlerine, işletmelere ve kritik altyapılara yönelik siber saldırı olaylarındaki rolü nedeniyle bu eylemleri gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. (AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar