ABD liman altyapısı için 20 milyon dolardan fazla yatırım yapacak

ABD liman altyapısı için 20 milyon dolardan fazla yatırım yapacak
ABD hükümeti, liman güvenliğini artırma ve yerli vinç üretimini teşvik etme amacıyla önümüzdeki 5 yıl içinde liman altyapısına 20 milyar doların üzerinde bir yatırım yapılacağını duyurdu.

Beyaz Saray'dan yapılan resmi açıklamada, bu stratejik yatırımın, denizcilik siber güvenliği ve tedarik zincirlerinin güçlendirilmesine odaklanacağı belirtildi.

Açıklamada, ABD ekonomisinin sağlıklı işleyişi için deniz ticareti ve limanlar, terminaller, gemiler, su yolları ile kara taşımacılığı bağlantılarının kritik öneme sahip olduğu vurgulandı. Bu altyapının yıllık 5,4 trilyon dolarlık ekonomik faaliyeti desteklediği, 31 milyon Amerikalıya istihdam sağladığı ve ülkeye giren kargoların %95'ini taşıdığı ifade edildi.

Ulusal güvenliğin bir parçası olarak değerlendirilen liman altyapısının korunması amacıyla siber güvenlik önlemlerinin artırılacağına dikkat çekilen açıklamada, dijital sistemlerin kritik rolüne ve bu sistemlerin olası istismarlarının ekonomi üzerindeki etkilerine işaret edildi.

ABD Başkanı Joe Biden tarafından imzalanan kararname ile limanların siber güvenliğini sağlayacak standartlar belirlendiği ve İç Güvenlik Bakanlığı'nın denizcilik alanındaki siber tehditlerle mücadele yetkisinin güçlendirildiği bildirildi.

Hükümetin, liman vinçleri üretimi konusunda endüstriyel kapasiteyi güvenilir ortaklarla birlikte geliştirme planına da yer verilen açıklamada, bu yatırımların Amerika'nın liman altyapısını modernize edeceği ve ekonomik rekabet gücünü artıracağı belirtildi. Önümüzdeki 5 yıl boyunca hibeler dahil olmak üzere 20 milyar doların üzerindeki bu yatırımın detaylarına dair ek bilgilerin ilerleyen dönemlerde paylaşılması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar