ABD, Gazze'de ateşkese karşı: Beyaz Saray'dan korkutan açıklama

ABD, Gazze'de ateşkese karşı: Beyaz Saray'dan korkutan açıklama
ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD’nin Gazze Şeridi’ndeki insani aranın uzatılmasını fakat kalıcı bir ateşkesi desteklemediğini açıkladı.

Gazze Şeridi’ndeki insani ara 7’nci gününde devam ederken, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, İsrail ve Filistin arasında 7 Ekim’de başlayan çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

"ABD KALICI BİR ATEŞKESİ DESTEKLEMEYECEK"

Kriby, İsrail’in insani aranın Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına devam ettiğinde ABD’nin İsrail’e askeri olarak destek olacağını ifade ederek, "Bu aralar sona erdiğinde tekrar saldırıya geçme niyetinde olduklarını çok açık bir şekilde söylediler. Bu kararı verirken, ihtiyaç duydukları araç ve kabiliyetler, silah sistemleri ve şehir savaşı açısından sunabileceğimiz tavsiye ve perspektifler açısından ABD'den destek bulmaya devam edecekler" dedi.

ABD’nin İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyine yönelik saldırı planlarını orada bulunan sivillerin ihtiyaçları ve hayatları konusunda önlemler almadığı sürece bunu desteklemediğini belirten Kirby, ABD'nin şu anda yedinci gününde olan insani aranın daha da uzatılmasını desteklediğini ancak ABD'nin kalıcı bir ateşkesi desteklemediğini açıkladı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar