9 günlükken SMA teşhisi konmuştu: Mihra Helin için zaman daralıyor

9 günlükken SMA teşhisi konmuştu: Mihra Helin için zaman daralıyor
İzmir'de 9 günlükken SMA Tip 1 teşhisi konulan 15 aylık Mihra için zaman kısalıyor. Tülay Yenigün (28) ve Veysi Yenigün'ün (30) kızları 15 aylık Mihra Helin Yenigün'ün tedavisi yoğun bakım ünitesinde devam ediyor.

İzmir'de ikamet eden ve ev kadını olan anne Tülay Yenigün ile inşaat işi yapan baba Veysi Yenigün'ün, Berra Evin (7) ve Nare'den (2) sonra dünyaya gelen 15 aylık kızları Mihra Helin'nin 9 günlükken topuktan alınan kan sonrası SMA olduğu ortaya çıkmıştı.

VALİLİK İZİNLİ BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLATILDI


Mihra Helin'in Zolgensma tedavisine ulaşması amacıyla valilik izinli bağış kampanyası yapılıyor. 1 yılı aşkın süredir bu hastalıkla savaştıklarını ifade eden Veysi Yenigün, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde olan ve orada gözaltında tutulan Mihra Helin'in solunum cihazına ihtiyaç duyduğu için yoğun bakım ünitesine yatırıldığını söyledi ve "Geçen hafta acile geldik. Nefes almada zorluk yaşıyor, balgamı atamıyordu. Korktuk. 5 günün ardından nefes alışı daha da hızlanınca yoğun bakıma aldılar. Damar yolu ellerinde bulamayınca ayağında bulup tedaviye başlamışlar. Mihra acı üstüne acı çekiyor" dedi.


KAMPANYANIN YÜZDE 29'U TAMAMLANDI


Yenigün, Mihra Helin'in doğduktan sonra 10 gün kuvözde kaldığını ifade etti ve hastalıkla ilgili tanının konulmasının sonrasında çaresiz kaldıklarını söyledi. Yenigün, iki sağlıklı çocuğun ardından dünyaya gelen Mihra'nın ellerinden kayıp gitmesini istemediklerini belirtti ve "Kızımız doğduğu günden beri yaşam mücadelesi veriyor. Biz de bir yandan onun bakımıyla ilgilenirken bir yandan bağış toplayıp kızımızı gen tedavisine kavuşturmak istiyoruz. Herkesin bu konuda duyarlı bekliyoruz. Kampanyanın yüzde 29'u tamamlandı." dedi.

"Yavaş ilerliyor. " diyen Yenigün, " 1 milyon 800 bin euro gibi bir tedavi masrafı var. Biz hastanedeyken kardeşleri de babaannesinde kalıyor. Onların da psikolojisi bozuldu. 5 kişilik bir aileyiz. Bağış toplamak için sürekli koşturuyorum. Bir an önce bu hastalığın çözümü bulunsun. Mihra nefes alamadığı için basınçlı cihaza ihtiyacı oldu. " şeklinde konuştu.

Acılı baba "Durumunun iyiye gitmesi için dua ediyoruz" şeklinde ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar