8 Nisan Türkiye Fizyoterapistler günü

8 Nisan Türkiye Fizyoterapistler günü
Uzm. Fizyoterapist Meltem Uzun, günümüzde en sık kullanılan tedavi yöntemlerinden olan fizyoterapinin, bireylerde gelişen fonksiyon bozukluklarına uygulanan temel tedavilerden biri olduğunu söyledi.

İHA’da yer alan habere göre, 8 Nisan Türkiye Fizyoterapistler Günü nedeniyle açıklama yapan Uzm. Fzt. Meltem Uzun, “8 Nisan fizyoterapistin rolünü ifade etmede bir farkındalık günüdür. Bu çerçevede yapılan çalışmalar ile toplumda, fizyoterapi ve rehabilitasyon hizmetleri konusunda farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır” ifadelerini kullandı.

Fizyoterapistliğin, yalnızca engelli bireylere hizmet veren bir meslek olmadığının altını çizen Uzm. Fzt. Uzun, “Fizyoterapist, hastalık ve özür durumlarından kaynaklanan ağrı ve fonksiyonel yetersizliklerle ilgili gerekli özel ölçme ve değerlendirmeleri yapan ve bu değerlendirme sonuçlarından yola çıkarak yaşam kalitesini arttırmak için uygun fizyoterapi ve rehabilitasyon programını planlayarak uygulayan profesyonel sağlık personelidir” şeklinde konuştu.

AFET SONRASI YAŞANAN SAĞLIK SORUNLARINDA FİZYOTERAPİSTİN ROLÜ

Dünyada ve ülkemizde meydana gelen afetlerin, önemli halk sağlığı sorunlarına yol açtığını belirten Uzm. Fzt. Uzun, şu bilgileri paylaştı: “Afetler sonrasında bireylerde farklı sağlık problemleri oluşabiliyor. Ülkemizde yaşanan büyük deprem sonrasında da bunun birçok örneğine şahit olduk. Fizyoterapistler, afet sonrası ortopedik rehabilitasyon, nörolojik rehabilitasyon, kardiyopulmoner rehabilitasyon, el cerrahi rehabilitasyonu, protez-ortez ve biyomekanik, yanık rehabilitasyonu gibi özelleşmiş alanlarda, etkilenen kişilere rehabilitasyon hizmeti vererek, insanların hayata yeniden tutunmalarına, günlük yaşam aktivitelerini en iyi şekilde sürdürmelerine önemli katkı sağlıyor. Afetlerle başa çıkmanın, afete bağlı sakatlanmaları, yaralanmaları ve ekonomik kayıpları azaltmadaki etkilerinden dolayı fizyoterapistlerin afet yönetimi ve afet politikası planlamalarına dahil olması önemli bir ihtiyaç haline gelmiştir.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar