73 bin lira maaşla geçinemiyorum diyen AKP'li vekilin bir maaşı daha ortaya çıktı

73 bin lira maaşla geçinemiyorum diyen AKP'li vekilin bir maaşı daha ortaya çıktı
Geçtiğimiz hafta 73 bin TL'lik milletvekili maaşının yetersiz olduğunu söyleyen AKP milletvekili Lütfi Bayraktar "Allahtan fındığım var" ifadelerini kullanmıştı. Bayraktar’ın bir maaşı daha olduğu ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta AKP Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar’ın, yaptıkları işe göre milletvekillerinin aldığı 73 bin 379 liralık maaşı az bulduğunu açıklaması bir hayli dikkat çekmişti.

Bayraktar, “Rabbime hamd olsun fındığım var" ifadelerini kullanmıştı. Bayraktar'ın FİSKOBİRLİK'te ayda iki kez toplantılara katıldığı ve 67 bin TL'lik huzur hakkı aldığı anlaşıldı.

“İSTİFA ET”

Cumhuriyet Halk Partisi Adapazarı İlçe Başkanı Anıl Özkan, AKP milletvekili Lütfi Bayraktar'ın ''vekil maaşı yetmiyor'' sözleri üzerine kendisini istifa etmeye davet etti.

Asgari ücretin 11.400 TL olduğunu, emekliye 7.500 TL'nin reva görüldüğünü belirten CHP Adapazarı Başkanı Özkan, “Bugünkü sistemde 73.379 TL maaş alan milletvekili Bayraktar'a Kurucu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vekil maaşları, öğretmen maaşlarını geçmesin sözünü hatırlatmak isterim. Emeklinin adeta süründüğü asgari ücretli milyonlarca insanın ise maalesef açlık sınırında olduğu bir durumdayız. Memleket bu halde iken FİSKOBİRLİK'teki görevine de devam eden ve oradan da huzur hakkı alan Lütfi Bayraktar'ın milletin vekilliğinin kutsal bir görev olduğunun bilincine varması gerekmektedir'' ifadelerini kullandı.

''BAYRAKTAR'A İKİ ÖNERİMİZ VAR”

Özkan açıklamalarını şu şekilde tamamladı: ''Bayraktar'a iki önerimiz var: Birden fazla yerden maaş alan Lütfi Bayraktar bulunduğu konumun sorumluluğu ve zorluğunu kaldıramıyorsa Emine 'ın söylediği gibi ya porsiyonu küçültmeli ya da maaş bile almadan vatanı ve milleti için severek çalışacak bu milletin gerçek vekillerinin önünü açmak için istifa etmelidir."

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan da "Vekil maaşı az” sözleri ile Türkiye gündemine oturan AK Parti Sakarya milletvekili ve FKB Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar’ın görevden el çektirilmesi ve soruşturma açılması için TBMM Başkanlığına başvurdu.

“AYDA İKİ KEZ TOPLANTIYA KATILIP HUZUR HAKKI ADI ALTINDA ÜCRET ALIYOR”

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan “Milletvekillerinin maaşı yaptıkları işe göre az” şeklindeki konuşması ile bir anda Türkiye gündemine oturan AK Parti Sakarya Milletvekili ve Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar’ı TBMM başkanlığına bir dilekçe vererek şikayet etti. Karan, dilekçesinde Lütfi Bayraktar’ın halen ticari faaliyette bulunan bir kuruluşun yönetim kurulunda görev yaptığını belirterek bu durumun kanunlara göre aykırı olduğunu savundu. Karan, Lütfi Bayraktar’ın, Fiskobirlik Yönetim kurulu başkanı olarak ayda iki kez yapılan toplantılardan huzur hakkı adı altında ücret aldığını da söyledi.

"FAİZİ İLE BİRLİKTE TAHSİL EDİLSİN"

Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, ilgili kanun hükümlerine göre Lütfi Bayraktar’ın milletvekili adaylığının kesinleştiği tarih olan 19 Nisan’dan bu yana geçen süreç içerisinde Fiskobirlik'ten aldığı huzur hakkı, temsil ağırlama ve diğer tüm ödemelerin yasal faizi ile birlikte tahsil edilmesi gerektiğini de belirtti.

GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLMELİ

Karan, “Fiskobirlik Bağımsız Denetçi ve FISKOBİRLİK Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Müdür hakkında da Savcılığa ve Ticaret Bakanlığına suç duyurusunda "Görevi Kötüye Kullanma, Güveni kötüye kullanma, Kanunu ve Ana sözleşme hükümlerini tatbik etmeme vs "hususlarından dolayı, yapılacak ilk kongrede azil edilmeleri de gerekmektedir” dedi. Karan, ayrıca Fiskobirlik ortakları ve üyeleri adına inceleme, soruşturma ve tedbiren el çektirmenin yapılmasını da talep etti

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar