Doktorluğa veda eden Latif Hoca: Doktorlarımız gitmesin

Doktorluğa veda eden Latif Hoca: Doktorlarımız gitmesin
47 yıllık meslek hayatını noktalayan 72 yaşındaki Op. Dr. Latif Kızılkanat, kendisi için düzenlenen törende, “Aşağı yukarı 41 bin civarında ameliyatım var, bu mesleğin gereğini yapmak çok onur, gurur verici. Memleketimizi sevelim, ülkemizde kalalım lütfen, bu vatanın, memleketin doktorlara ihtiyacı var, gitmesinler” diye konuştu.

1975 yılında İstanbul Tıp Fakültesi''nden mezun olan Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Latif Kızılkanat, yıllar içerisinde aynı üniversiteden arkadaşı Ayşe Güzin Kızılkanat ile evlendi. Manisa, Elazığ, Erzurum, İstanbul gibi noktalarda görev yapan doktor çift, binlerce hastaya hizmet verdi.

Dr. Kızılkanat 2006 yılında emekli oldu. 2018 yılına gelindiğinde görev yaptığı hastaneden ayrılarak eşiyle İstanbul''a taşındı. Ayşe Güzin Kızılkanat, eşi adına Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi''ne 65-72 yaş arası çalışma başvurusu yaptı. Başvuru ollu sonuçlandı hastanede göreve başladı.

Başarılı doktorun, geçtiğimiz günlerde 72''nci yaşını doldurmasıyla hastanedeki görevi sona erdi. Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Mehmet Velibeyoğlu ve hastane yönetimi de hayatını hastalara şifa olmaya adayan doktor için tören düzenledi. Törende konuşan Kızılkanat, düzenlenen veda töreninin kendisin memnun ettiğini ifade ederken, genç hekimlere seslendi:

“Cerrahi sıkıntılı bir branş, ben ameliyatlara giderken veya ameliyat koyduğumuz zaman bir gün öncesinden en az saat 10''da yatarım. Sabah da altıda kalkarım en az 8 saat uykumu alarak ameliyata başlarım ki ameliyatta bir hata yapmayayım, bir sıkıntı olmasın. Bu yaşta bile hizmetin verilebileceği hususunda memnuniyetlerini gösteriyor, ben de memnun olarak ayrılıyorum. Şu anda gönlüm rahat olarak gidiyorum sebep; benim yerime 2 tane çok değerli cerrah geldi. Doktorluk kutsal bir meslek, bu mesleğin gereğini yapmak çok onur, gurur verici, o bakımdan doktorluk hakikaten zor ve meşakkatli bir meslek. Memleketimizi sevelim, ülkemizde kalalım lütfen, bu vatanın, memleketin doktorlara ihtiyacı var, gitmesinler. Hekimlik kolay bir meslek değil, çok uzun uğraşlardan sonra eğitimli, iyi, insanlara hizmet eden insanlar yetişebiliyor. Bu yetişmiş hekimleri mutlaka elimizde tutmalıyız. Gitmesinler çünkü Türkiye''nin doktorlara ihtiyacı var”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar