7. Koğuştaki Mucize ve Aras Bulut İynemli yeniden gündemde! Aras Bulut İynemli kimdir?

7. Koğuştaki Mucize ve Aras Bulut İynemli yeniden gündemde! Aras Bulut İynemli kimdir?
7. Koğuştaki Mucize filminde canlandırdığı Memo karakteriyle Aras Bulut İynemli yeniden gündemde. Oyunculuk performansına hayran kalanlar Google'da "Aras Bulut İynemli kimdir?", "Aras Bulut İynemli kaç yaşında?" ve "Aras Bulut İynemli hangi dizi ve filmlerde yer aldı?" sorularının yanıtını arıyor. İşte detaylar...

Aras Bulut İynemli kimdir?

Aras Bulut İynemli, Çukur dizisinde hayat verdiği Yamaç karakteri ile büyük bir izleyici kitlesine sahip. Son dönemde başrolünde yer aldığı 7. Koğuştaki Mucize filminde canlandırdığı Memo karakteriyle en çok konuşulan isim oldu. 7. Koğuştaki Mucize filmi ve Aras Bulut İynemli yeniden sosyal medyanın gündeminde. Peki, Aras Bulut İynemli kimdir? Aras Bulut İynemli'nin eğitim hayatı nasıl geçti? Aras Bulut İynemli hangi dizi ve filmlerde yer aldı? İşte detaylar...

ARAS BULUT İYNEMLİ KİMDİR?

Aras Bulut İynemli, 1990 yılında İstanbul'da doğdu. İlk televizyon projesini Arka Sokaklar dizisiyle gerçekleştirdi. Ama Türk izleyicisi onu Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde canlandırdığı Mete karakteri ile tanıdı.

EĞİTİM HAYATI

Ağabeyi tiyatrocu, ablası da ses sanatçısı olan Aras Bulut İynemli, Beşiktaş Anadolu Lisesi mezunudur ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Uçak Mühendisliği okumuştur.

iynemli1.jpg
Aras Bulut İynemli, Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde canlandırdığı Mete karakteri ile tanıdı

OYUNCULUK KARİYERİ

Patos reklamında da oynayan İynemli, başka bir reklam filminde İtalyan futbolcuyu canlandırırken yönetmen Zeynep Günay Tan’ın dikkatini çekmiş, Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinin deneme çekimlerine çağrılmış ve deneme çekimlerinde başarılı olmuştur. Aras Bulut İynemli, Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisinde Mete Akarsu karakterini canlandırdı. Bu dizide senaryo gereği ilerleyen bölümlerde müzisyen olmuş ve İyi Düşün Taşın şarkısını coverlamış ve yeni şarkılar bestelemiştir.

2013 yılında Çağan Irmak tarafından keşfedilen ve Deniz Celiloğlu ile “Tamam mıyız ?” adlı filmde başrol oynayan Aras Bulut İynemli eleştirmenler tarafından canlandırdığı engelli İhsan karakteriyle beğenilmiştir. 2014 yıllında “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde Şehzade Bayezid olarak rol almıştır. Maral: En Güzel Hikâyem dizisinde Hazal Kaya başrolleri paylaşmıştır. Aras Bulut İynemli, 2016 yılında ise İçerde adlı dizide Çağatay Ulusoy ile birlikte başrolü paylaşmıştır.

2017 yılından beri Çukur adlı dizide Yamaç Koçovalı adlı başrol karakteri canlandırmaktır. 2019 yılında 7. Koğuştaki Mucize  filmdeki performansıyla herkesin beğenisini kazandı.

iynemli2.jpg
Aras Bulut İynemli, 7. Koğuştaki Mucize filmindeki performansıyla herkesin beğenisini kazandı

ROL ALDIĞI DİZİLER:

Çukur (Yamaç) – 2017-2018

İçerde (Umut, Mert) – 2016–2017

Maral: En Güzel Hikayem (Sarp Altan) – 2015

Muhteşem Yüzyıl (Şehzade Bayezid) – 2013–2014

Öyle Bir Geçer Zaman ki (Mete Akarsu) – 2010–2013

Arka Sokaklar (Şeref) – 2009

ROL ALDIĞI FİLMLER

7. Koğuştaki Mucize - 2019

Maral: En Güzel Hikâyem - 2015

Pek Yakında (Konuk Oyuncu) – 2014

Mahmut ile Meryem (Mahmut) – 2013

Tamam Mıyız? (İhsan) – 2013

SENARYO

Aras Bulut İynemli, Aram Dildar'ın yönettiği 2016 yapımı "DA" isimli kısa filmin senaryosunu Aram Dildar ile kaleme aldı.

ALDIĞI ÖDÜLLER

Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Sanatçıları Ödülleri, Ekrem Bora Umut Veren Oyuncu Ödülü (Tamam mıyız?) – 2014

Antalya Televizyon Ödülleri, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Öyle Bir Geçer Zaman ki) – 2011

TelevizyonDizisi.com En İyiler Ödülleri, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Öyle Bir Geçer Zaman ki) – 2011

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar