Büyükşehirlerde site aidatları yüzde 200 zamlandı

Büyükşehirlerde site aidatları yüzde 200 zamlandı
Ülkede yaşanan ekonomik kriz kendini hemen her alanda göstermeye devam ediyor. Apartman yöneticilerinin çeşitli nedenleri bahane ederek sürekli olarak zam yaptığı aidat fiyatları neredeyse kiralarla yarışır hale geldi.

7 AYDA YÜZDE 200 ZAM! ÖDENECEK RAKAM DUDAK UÇUKLATTI

Hükümetin makro ekonomide yaptığı hatalar, vatandaşı oturdukları sitelerin aidatlarına kadar etkilemeye başladı. İstanbul’da kiralardan sonra site aidatlarına gelen zamlar herkesi şoke etti. 7 ay içerisinde peş peşe gelen zamlar resmen dudak uçuklattı.

Çeşitli bahanelerle 7 aydan bu yana yapılan zamların miktarı yüzde 200’ü buldu. Vatandaşlar zamlara isyan ederken, “Artık birileri buna son versin” çağrısında bulundu.

İstanbul’da çeşitli bahanelerle site aidatlarına yapılan zamların miktarı toplam da 200’e ulaştı. Aidatla birlikte neredeyse 2 katı kira ödeyen vatandaşlar isyan etmeye başlarken, uzmanlar ise bütçelerin acilen denetlenmesi gerektiğini söylüyor.

ZAMLAR YÜZDE 200''Ü BULDU

Yüksek kira artışlarından sonra ev sahibi ve kiracılar yüksek fiyatlardaki aidatlar karşısında şoke oldu. Enflasyon ve döviz kurunu bahane eden site yönetimleri yıllık aidatlara yüzde 200 oranında zam yaptı.

YILLIK BAKIMA 650 BİN TL YAZDILAR

Halkalı’daki 3 bin 531 daireden oluşan konut projesinde yıllık aidat kalemlerinde peyzaj bakımına 650 bin TL, golf araçlarının bakımına 60 bin TL, SMS ile bilgilendirmeye 18 bin TL yazılırken, çalışan maliyetleri için ise 15 milyon TL gider gösterildi. Yılın 7 ayında enflasyon bahane edilerek site aidatlarına iki kez zam yapan site yönetimi 7 ayda aidatlara toplam yüzde 200 zam yaptı.

7 AYDA İKİNCİ ZAM

60 metrekarelik 1+1’lik konutta yılık başında 296 TL olan aidat ilk 467 TL’ye daha sonra 897 TL’ye yükseltildi. Site sakinleri, duruma isyan ederken, site yönetiminin tepkiler karşısında sessiz kaldığı belirtiliyor. Yine Büyükçekmece’deki 2020 villalık projenin aylık aidat bedeli, 2 bin 900 TL’den önce 3 bin 400 TL’ye ardından 4 bin 100 TL’ye yükseltildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar