68. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu

68. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu
Türkiye'nin en prestijli spor ödüllerinden olan Gillett-Milliyet Yılın Sporcusu ödül töreni dün Volkswagen Arena'da yapıldı. 'Yılın sporcusu' Olimpiyat Şampiyonu Mete Gazoz seçilirken; Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Yılın Gillette Gibi Hareketi Ödülü'nü Procter&Gamble Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu'nun elinden aldı. Organizasyonda toplam 5 milyon oy kullanıldı.

Dünya spor tarihinin en uzun soluklu spor organizasyonlarından biri olan ve 1954 yılından bugüne okuyucuların oylarıyla belirlenen, “68. Gillette-Milliyet Yılın Sporcusu” ödül töreni görkemli bir geceyle Wolkwagen Arena''da gerçekleştirildi. Gecenin sunuculuğunu Damla Uğurtürk ve Bay J yaptı. 5 milyona yakın oy kullanılırken, bu katılım rekor olarak tarihe geçti.

Spor tutkunlarının yakın takip ettiği ve heyecanla beklediği bu görkemli törende Yılın Sporcusu, Yılın Antrenörü, Gillette Venüs Yılın Kadın Sporcusu, Yılın Futbolcusu, Yılın Takımı, Yılın Çıkış Yapan Sporcusu ve Yılın Paralimpik-Engelli Sporcusu/Takımı olmak üzere toplam 7 kategorinin birincileri açıklandı, ayrıca özel ödüller de sahiplerini buldu.

Geceye Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Oktay, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Demirören, Procter&Gamble Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı, Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Tayfun Bayındır,  TFF Başkanı Nihat Özdemir, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik, Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu katılım sağladı.



İŞTE KAZANANLAR

Yılın Sporcusu: Mete Gazoz

Yılın Sporcusu Tokyo''da Olimpiyat Şampiyonu olarak göğsümüzü kabartan Mete Gazoz seçildi. Ödülü Gazoz''a takdim eden Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu verdi. Milli sporcu duygularını şöyle dile getirdi: "Benim için oy kullanan tüm insanlara teşekkür ederim. Olimpiyat şampiyonluğunu bir sporcunun tek başına başarabilme ihtimali yok. Bu başarı için sizinle birlikte ekibe ihtiyacınız var. Anneme, babama, antrenörlerime, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi''ne çok teşekkür ederim."

Yılın Gillette Gibi Hareketi Ödülü: Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut 

Procter&Gamble Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, başarılı teknik adamın ödülünü Konyaspor Başkanı Fatih Özgökçen''e verdi. Özgökçen ödülü aldıktan sonra yaptığı açıklamada, "Konya hoşgörü şehri. Fair-play hareketini sporcularımız yaptı ama biz yöneticiler olarak bunun yapılmasını istedik" dedi. Tankut Turnaoğlu ise "Biz olimpik anneler programında şunu söylüyoruz. Düzenli spor yapmak hayattaki başarının anahtarı. Babalara ve annelere çocuklarını spora erken başlatmalarını tavsiye ediyoruz. P&G olarak harcamalarımızın yüzde 15''ini spora yapıyoruz" açıklamasını yaptı.

NE OLMUŞTU?
Türkiye Kupası''nda Konyaspor-Vanspor maçında Vansporlu futbolcular, Oğulcan Ülgün''ün sakatlanması sonrası durmuştu. Devam eden atakta yeşil-beyazlı takım golü bulmuştu. Gol sonrasında Vansporlu futbolcular itiraz etse de gol geçerli sayılmıştı. Golün ardından 35. dakikada Konyasporlular durmuş ve Vansporlu Hamza santradan topu alarak skoru eşitleyen golü atmıştı.

Erdoğan Demirören Özel Ödülü: Dünya Etnospor Konfederasyonu

Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Oktay ve Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Cemal Demirören, ödülü Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanvekili Hakan Kazancı''ya verdi. 

Yılın Çıkış Yapan Sporcusu: Alperen Şengün

NBA''de Houston Rockets forması giyen Alperen Şengün, yılın çıkış yapan sporcusu oldu. TFF Başkanı Nihat Özdemir, Alperen Şengün''ün babası Kemal Şengün''e ödülü takdim etti. Kemal Şengün yaptığı açıklamada, "Bu ödülü çocuğum için aldım. Gururluyum, mutluyum. İnşallah Alperen ülkemizi en iyi şekilde temsil eder ve bizi gururlandırır" dedi. 
Geceye internet üzerinden bağlanan Alperen Şengün ise "Herkese merhaba. Böyle bir organizasyonda aday olmak gurur verici. Aranızda bulunmak çok isterdim. Ama NBA''de lig devam ettiği için orada olamadım. Her zaman bayrağım ve ülkem için en iyi şekilde çalışacağım" ifadelerini kullandı.

Gillette Yılın Futbolcusu Ödülü: Hakan Çalhanoğlu

Türkiye-İtalya maçının ardından Milano''ya dönen Hakan Çalhanoğlu, Yılın Futbolcusu Ödülü için "Almış olduğum bu ödül beni gururlandırdı. Türk halkına karşı sorumluluğumun ne kadar büyük olduğunu bana hatırlattı. Bu ödül beni daha fazla motive edecek. Ödül alan tüm sporcuları ve takımları tebrik ediyorum" dedi.

Otokoç 2. El Voleybolun Güvenilir Eli Ödülü: Simge Aköz

Ödülü açıklayan Otokoç Otomotiv Genel Müdürü İnan Ekici, "Her zaman sporun ve sporcunun destekçisi olmaya devam edeceğiz. Otokoç 2. El Voleybolun Güvenilir Eli Ödülü bu yıl Simge Aköz''ün" dedi. Eczacıbaşı Dynavit forması giyen Simge, "Takım arkadaşlarım adına bu ödülü alıyorum. Umarım bu ödül, başarmaktan korkmayacak, bizi takip eden insanlara umut veren bir ödül olur. İnanılmaz güzel destekler alıyoruz. Başarıya bizler öncülük ediyoruz."

Yılın Paralimpik - Engelli Sporcusu ödülü ise Ampute Futbol Milli Takımı''na gitti. Ödülü alan Ampute Milli Takım Kaptanı Kaptanı Bülent Çetin ise "Geçen sene Konya''da Avrupa Şampiyonluğu yaşadık. Türkiye''ye fragman izletmiştik. Darısı İstanbul''daki Dünya Şampiyonası''na" ifadelerini kullandı.

Yılın Takımı ise son dönemde gösterdiği başarılarla ülkenin gönlünde taht kuran A Milli Kadın Voleybol Takımı seçildi. Old Spice E-Spor Ödülü ise Futbolist Takımı''na gitti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar