65 yaş üzeri için otobüsler ücretsiz mi olacak? Kritik karar açıklandı!

65 yaş üzeri için otobüsler ücretsiz mi olacak? Kritik karar açıklandı!
65 yaş ve üzeri vatandaşların 2014 yılından bu yana toplu taşımayı ücretsiz olarak kullandığı biliniyordu. Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş'tan 65 yaş üzeri ve otobüs kullanımı ile ilgili yeni açıklama geldi.

65 yaş üstü vatandaşların otobüsleri ücretsiz kullanımı ulaşıma arka arkaya gelen zamların ardından gündem oldu. Konu hakkında Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Ercan Soydaş, önemli bir açıklamada bulundu.

65 YAŞ ÜZERİ İÇİN OTOBÜSLER ÜCRETSİZ Mİ OLACAK?


Ülke genelindeki bütün özel halk otobüslerinin sadece her ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıyacağını ifade edildi. Ayrıca TÖHOB üyelerinin Ankara Ticaret Odası'nda içlerinde 65 yaş üstü vatandaşların da olduğu ücretsiz taşıma hakkı olan 18 farklı grup ile ilgili yeni hakkında karar almak için bir araya geldiği öğrenildi.

SADECE 2 GÜNLÜK MAALİYET KARŞILANIYOR


Otobüs şoförleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının özel halk otobüslerine olan desteğini yetersiz bulduklarını dile getirirken, söz konusu desteklerin yalnızca 2 günlük maliyetlerini karşıladığını ifade etti.


Ayrıca TÖHOB Başkanı Ercan Soydaş, yaptığı açıklamada kendilerinin bugüne dek fedakarlıklarda bulunduğunu ancak konuda artık son raddeye geldiklerini belirtti.

ŞEHİT, GAZİ AİLELERİ, EMNİYET VE BASIN MENSUPLARI SÜREKLİ YARARLANABİLECEK

Ücretsiz taşımadan şehit ve gazi aileleri, emniyet ve basın mensuplarının sürekli yararlanabileceğini ifade eden Soydaş, şunları söyledi:

"Bakanlığın verdiği 2 günlük taşıma desteğine biz de 2 günlük bir fedakarlık yapalım. Daha önce açıkladığımız dört grup dışında kalan ve ücretsiz seyahat hakkı olan 18 farklı gruptaki yolcularımızı her ayın 1'i ile 4'ü arası taşıyalım. Geri kalan kısımdan da rica ediyorum. Lütfen kamu araçlarını kullansınlar."

Soydaş ayrıca "Türkiye genelindeki tüm özel otobüsler yalnızca ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıyacak. Geriye kalan 26 gün taşımayacak" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar