65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma bitti mi? Çok tartışılan konu hakkında Bakan Göktaş'tan açıklama!

65 yaş üstü ücretsiz toplu taşıma bitti mi? Çok tartışılan konu hakkında Bakan Göktaş'tan açıklama!
65 yaş üstünün toplu taşımayı ücretsiz kullandığı biliniyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ücretsiz yolcu taşımama tartışmaları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

65 yaş üstü ücretsiz toplu taşımanın devam edip etmediği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bakan Göktaş'tan konu hakkında önemli bir açıklama geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye genelinde her ayın 1'i ile 4'ü arasındaki günler haricinde ücretsiz yolcu taşımayacağını ifade eden özel halk otobüsçüleri hakkında konuştu ve "Son dönemlerdeki tartışmalarla birlikte esnafımızın mağduriyetini de göz önüne alarak gelir desteğinin iyileştirilmesine yönelik önümüzdeki yıl bir artış yapılması hususunda Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile yakın çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.


Göktaş, ayrıca ücretsiz seyahat hakkından faydalanan 65 yaş ve üzeri yaşlılar ile yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunan engelli vatandaşların ayın sadece belirli günlerinde ücretsiz taşınacağına yönelik tartışmalar hakkında açıklama yaptı ve engelli ile yaşlı vatandaşları ücretsiz olarak taşıyan şehir içi özel halk otobüsü ve deniz ulaşım aracı sahiplerine yapılan aylık gelir desteği ödemelerinin söz konusu kanun çerçevesinde düzenlenerek 2015 senesinden beri sürdürüldüğünü ifade etti. Buna göre ayın 1'i ile 4'ü arası ücretsiz yolcu taşıma kararının kanuna aykırı olduğunu söyledi.


Bakanlık olarak 2023 senesinde yaptıkları iki defalık artışla destek ödemelerinin %100 yükseltildiğini söyleyen Göktaş, "Son dönemlerdeki tartışmalarla birlikte esnafımızın mağduriyetini de göz önüne alarak gelir desteğinin iyileştirilmesine yönelik önümüzdeki yıl bir artış yapılması hususunda Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile yakın çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifade etti.


"ÜCRETSİZ TAŞIMA DESTEĞİNE DEVAM EDİLECEK"

Bakanlık ile TÖHOB arasında ücretsiz seyahat kapsamında ödenen gelir desteği hakkındaki görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Göktaş "Görüşmelerimizde engelli ve yaşlı vatandaşlarımız başta olmak üzere her bireyin eşit, tam ve ayrımcılığa uğramadan toplumsal hayata katılımlarını desteklemek amacıyla iş birliğine açık ve duyarlı bir yaklaşım sergileyerek ciddi bir yol katettik." dedi.

"Geldiğimiz noktada, fiilen ücretsiz yolcu taşımasına rağmen ruhsatında ayakta yolcu taşıma izni olmaması nedeniyle gelir desteği ödemesinden yararlanmayan özel halk otobüslerinin de kapsama alınmasına ilişkin yönetmelik değişikliği çalışmalarında son aşamaya geldik." ifadelerini kullanan Göktaş, "Gelir desteğinden yararlanmayan özel halk otobüslerinin de destekten yararlanacak olması esnafımızı rahatlatacak" dedi.

Göktaş ayrıca 65 yaş ve üzeri yaşlıları ile engelli vatandaşların şehir içi toplu taşımada ücretsiz taşınması uygulamasına destek olmaya devam edileceğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar