65 yaş üstü hastalar hastane bahçesinde egzersiz yaptı

65 yaş üstü hastalar hastane bahçesinde egzersiz yaptı
Mersin Şehir Hastanesi bünyesindeki Sağlıklı Yaş Alma Merkezi'nde 65 yaş üstü hastalar, fizyoterapist eşliğinde egzersiz yaparak keyifli bir gün geçirdi.

Merkez, hastaların sosyal etkileşimlerini artırmak, günlük aktivitelerini zenginleştirmek ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak amacıyla düzenlenen etkinliklerle dikkat çekiyor. Bahçede gerçekleştirilen etkinlikte, yaşlılara önce fizyoterapist İlknur Ceylan Sarıgül tarafından egzersiz eğitimi verildi, ardından yaşlarına uygun egzersizler yapıldı. Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte katılımcılar piknik yaparak bir arada keyifli vakit geçirdi. Başhekim Doç. Dr. Bahar Aydınlı ve birçok doktor ve yönetici de etkinliğe katılarak yaşlıların yanında yer aldı.

Başhekim Doç. Dr. Aydınlı, Sağlıklı Yaş Alma Merkezi'nin tüm yaşlılarla etkinlikler yapmaya devam ettiğini ve bugün nefes egzersizleri ile fiziksel aktivitelerin ardından piknik etkinliği düzenlediklerini belirtti. Aydınlı, "Ülkemizde yaşlanan nüfusun sağlıklı bir şekilde yaşlanmasını istiyoruz ve bunun için buradayız. Amacımız sesimizi duyurmak. Ne kadar yaşlımız varsa, onları da bu etkinliklere dahil etmek istiyoruz. Birçok yaşlı hasta, etkinliklere katıldıktan sonra kendini daha iyi hissettiğini söyledi" dedi.

Başhekim Yardımcısı İbrahim Yimsek, Sağlıklı Yaş Alma Merkezi'nin yaşlı hastalar için randevu alma zorunluluğunu ortadan kaldıran bir sistemle çalıştığını belirtti. Yimsek, yaşlı hastaların istedikleri zaman merkeze uğrayabileceklerini ve hekimlerin dünya standartlarında süreler ayırarak hastaları muayene ettiğini vurguladı. Etkinliğe katılan 75 yaşındaki Ethem Türk, merkezin düzenlediği etkinliklere katılarak yaşamında olumlu değişiklikler yaşadığını ve bu etkinliklerin ilaçlardan daha etkili olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar