6 ay sonra netleşti: Karadağ Meclisi’nde oy çokluğu!

6 ay sonra netleşti: Karadağ Meclisi’nde oy çokluğu!
Karadağ Meclisi'nde yaklaşık 6 aydır seçilemeyen Anayasa Mahkemesi üyeleri, seçildi.

Karadağ Meclisi’nde yaklaşık 6 aydır çözülemeyen problem bugün çözüldü. Seçilemeyen Anayasa Mahkemesi üyeleri oy çokluğu ile seçildi.

Oylamada Snezana Armenko, Dragana Djuranovic ve Momirka Tesic, yeni Anayasa Mahkemesi üyeleri oldu. 4''üncü üyelik için aday gösterilen Faruk Resulbegovic ise gerekli oyu alamadı.

Karadağ Meclis Başkanı Danijela Djurovic, Resulbegovic''e ilişkin kararın da en geç bir ay sonra yapılacak oylamada belli olacağını söyledi.

Yeni Anayasa Mahkemesi üyeleri, yemin ederek görevlerine başlarken milletvekilleri de mahkemenin Karadağ Anayasası çerçevesinde karar alması temennisinde bulundu. Mahkemeye bugün 3 üyenin seçilmesiyle 6 aydır devam eden sorun ortadan kalkmış oldu.

Meclis''te bugüne kadar yapılan oylamalarda gerekli çoğunluk sağlanamadığı için mahkeme üyeleri belirlenememişti.
Karadağ''da 7 hakimden oluşan Anayasa Mahkemesinde Eylül 2022''den bu yana 3 üye bulunuyordu.

Eksik üyeler nedeniyle mahkeme, faaliyetlerini yürütmek için gerekli çoğunluğu sağlayamıyordu. Avrupa Birliği (AB), Karadağ''da Anayasa Mahkemesi üyelerinin seçilememesinin ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade etmiş, bu durumun, ülkenin AB üyelik sürecine zarar verebileceği uyarısında bulunmuştu. (AA)  

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar