567 lira engelli maaşıyla geçinmeye çalışan vatandaş isyan etti!

567 lira engelli maaşıyla geçinmeye çalışan vatandaş isyan etti!
567 lira engelli maaşı alan vatandaş isyan etti. Aylardır iş bulamayan vatandaş, "Bana şu an de ki 24 saat çalışacaksın sana 1.500 lira maaş verecekler, gitmezsem şu durumumdan daha kötü olayım" dedi.

Yol TV mikrofonlarına konuşan ve engelli maaşıyla geçinmeye çalışan vatandaş isyan etti. Asgari ücrete 24 saat çalışacağını söyleyen vatandaş şunları anlattı:

"Ben asgari ücrete kurban olayım iş bulamıyorum. 2 bin liraya iş arıyorum bulamıyorum. 50 yere gittim, her gün telefon elimde iş yerlerine bakıyorum. Form veriyorum, heyet raporumu gören iş yeri ekibi onay vermiyor. 3 çocuk var, 5 kişiyiz. 567 lira engelli maaşım var nasıl geçineyim?

Akşamları hava kararır kararmaz, torbayı sırtıma alıp sokak aralarında hurda topluyorum. Onları da motosikletli hurdacılar topluyor, bana hiçbir şey kalmıyor. 

Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaş, "asgari ücreti soruyoruz" diyen muhabire şu şekilde yanıt verdi:

Ben asgare razıyım. Bana şu an de ki 24 saat çalışacaksın sana 1.500 lira maaş verecekler, gitmezsem şu durumumdan daha kötü olayım. Bırak asgari ücreti bana 1500 lira versin 24 saat kapısından ayrılırsam adam değilim. 

Benim bunları hesaplayacak vaktim yok. Cuma namazı çıkışı bir devlet yetkilisini denk getirdim. Yalvardım, böyle böyle dedim. Bana bir danışmanının kartını verdi. Kaydımı alıp 6 ay sonra aradılar. İşsiz misin diye sordular, durumunu belirten bir yazı gönder dediler gönderdim, sonuç yok. 

İşte o video:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar