5 alışkanlığını değiştirdi 58 kilo verdi!

5 alışkanlığını değiştirdi 58 kilo verdi!
Kiah Twisselman’ın hayat değiştiren hikayesi birçok kişiye ilham verdi vermeye de devam ediyor. Sosyal medyada kilo verme hikayesini paylaşan Kiah'ın kilo vermesinde etkili olan 5 alışkanlığını anlattı.

58 kilo verdi! Sırrını herkesle paylaştı

Mynet'in haberine göre, ABD'nin Kalifornia eyaletinde yaşayan Kiah Twisselman yıllardır birçok diyet metodu denemesine rağmen fazla kilolarından kurtulamadı. Yıllar süren bu başarısız diyetlerden sonra ise sadece bir yılda 58 kilo vermeyi kendi çabalarıyla başarabildi. Kiah bu başarısını başkalarıyla da paylaşarak ilham kaynağı oluyor ancak genç kadın bir noktanın altını dikkatle çiziyor: Kilo vermek istiyorsanız sabırlı olmalısınız!

DÖNÜM NOKTASI

Kiah'ı yaşam tarzını değiştirmek ve kilo vermek istemesine neden olan olay, Kentucky'den Arizona'ya bir uçuşta meydana geldi. Koltuğuna oturduğunda, artık oraya sığmadığını fark etti. Kemeri güvenli bir şekilde takabilmek için emniyet kemeri uzatıcısı bile talep etmek zorunda kaldı. Ama tesadüfen, Rachel Hollis’in Girl, Wash Your Face adlı kitabını yanında taşıyordu. Hollis’in kitabı, hayatında bir değişiklik yapmak için ihtiyaç duyduğu uyanma çağrısı olarak Kiah’ı oldukça etkiledi. Ayrıca, bunu başarmanın% 100 iradesine bağlı olacağını anlamasına da yol açtı.

O zamanlar 25 yaşında olan Twisselman, kendini mağdur etmeyi bırakmanın ve kendi eylemlerinin sorumluluğunu almanın zamanının geldiğini hissetti. "Koşullarımın kurbanı olmayı bırakıp kararlarıma sahip çıkmanın zamanının geldiğini biliyordum, böylece gerçekten istediğim hayatı kendim için inşa edebilirdim" dedi.

640xauto-3-011.jpg

Kiah, çocukluğundan beri kilosuyla mücadele ediyor. Ailesi de aynı sorunu yaşıyordu. Bazen değişmenin umutsuz olduğunu ve hayatının geri kalanında hep fazla kiloyla yaşayacağına inanıyordu. Ayrıca, aile geçmişi nedeniyle diyabet ve kalp rahatsızlıklarına yakalanma riskinin yüksek olduğunun farkındaydı. Yine de bu konuda hiçbir şey yapabileceğinden emin değildi. Bunun da ötesinde, kilosu nedeniyle hayatında yapmak istediği sıradan şeylerle baş etmeye çalışması onun için çok zorlayıcıydı.

Kiah, 'Kilom beni hem fiziksel hem de zihinsel olarak birçok yönden durdurdu. Ne arkadaşlarımla denize ne de ailemle dışarı çıkabiliyordum. Mayo giydiğimde insanların bakışlarından utanıyordum. En sevdiğim şeyleri artık yapamıyordum' diyor.
Genç kadının 46 kilo vermesi neredeyse bir yılını aldı ve bugün itibariyle toplamda 58 kilo verdi.

HER ŞEY HER ZAMAN SORUNSUZ GİTMEDİ

Kiah, bazı haftalar kilo veremediğini bazı haftalar kilo vermek yerine aldığını söyledi. Bu nedenle, her hafta elde edilen sonuçlardan bağımsız olarak, sadece olumlu bir tutum sergilemenin önemli olduğunun altını çiziyor. 'Tüm engellerin aşılabileceğini hatırlamanın bir yolu. Ayrıca, böyle bir fedakarlık yaptığınız "neden" e odaklanmak, işler yolunda gitmediğinde bile motivasyonunuzu kaybetmemeniz gerektiğini hatırlamanın anahtarıdır. Vazgeçmek istediğim birçok an oldu. Bu yolculuk sırasında en dipteki anlardan birine ulaşmak, çok uğraştığınız sonuçları görmediğiniz zamanlar gibi, çok cesaret kırıcı olabilir. Kendime hayallerimi gerçekleştirmenin fedakarlığa değeceğini kendime hatırlatmalıydım ve ne kadar sürerse sürsün her şeyi çözmeye kararlıydım' diyor.

640xauto-114.jpg

HER HARİKA YOLCULUK BİR İLK ADIMLA BAŞLAR

Kiah'ın hayatını değiştiren 5 günlük alışkanlık ise şöyle:

Normalden bir saat önce uyanın ve bu zamanı kendinize ayırın.
Vücudunuzu en az 30 dakika hareket ettirdiğinizden emin olun.
Vücudunuz için faydalı olmayan her öğünden vazgeçin.
Bol bol su için. Ne yaptığınızı not edin.

Bu basit alışkanlıklara bağlı kalmak, yeni ve sağlıklı bir yaşam tarzı için sağlam bir temel oluşturmama yardımcı oldu. Bebek adımlarına odaklanmak, herkesin tamamen yanmadan en yüksek dağa tırmanmasına yardımcı olabilir ”dedi.

HER ŞEY KENDİNİ SEVMEKLE BAŞLIYOR

İnsanlar Kiah’ın önceki ve sonraki fotoğraflarına baktıklarında onun fiziksel dönüşümünden etkileniyorlar. Ancak kilo vermesi gerçekten dikkate değer olsa da, en büyük dönüşümün aslında zihninde gerçekleştiğini ve bu yolculuğun ruh halinde ve dünyaya bakışında bir değişiklikle başladığını söyledi.

'Bu sağlık yolculuğunun en önemli kısmı zihinsel kısımdı ... Kilo vermek için eski benliğimden nefret etmek değildi, bunun yerine kendimi dışarı çıkıp zor şeyleri yapacak kadar sevmekle ilgiliydi' dedi.

Yolculuğuna başladığında Kiah'ın aklında belirli bir hedef ağırlık vardı. Kısa süre sonra, bunun aslında ölçeğinizin her sabah size fırlattığı sayı ile ilgili olmadığını, yol boyunca olmaya başladığınız kişi hakkında olduğunu keşfetti. Ve tabii ki, değişim sürecinde kendinizi sevmek ve sağlık ve mutluluğa doğru ilerlemek, gerçekten de en önemli şey, herhangi bir şey yaparken, sadece kilo verirken değil.

640xauto-1-041.jpg

Kiah için kilo vermek ve fiziksel olarak sağlıklı olmak harika olsa da, tüm bu deneyimin en ödüllendirici kısmı, kendi değişiminin onu çevreleyen insanlar üzerindeki büyük etkisidir. Her şeye dönüp baktığında, 25 yıllık obezite mücadelesinin en büyük nimeti olduğunu, çünkü onu bugün olduğu kişi haline getirdiğini ve yeniden ortaya çıkmasına ve geçen birçok insana yardım etmesine izin verdiğini söyledi.

BAZI ÖNEMLİ İPUÇLARI

Kiah, kilo vermek isteyenlere düşük anahtarlı bir hedefle başlamalarını tavsiye ediyor, çünkü herkes sabırsız olmaya meyilli ve sonuçları hemen görmek istiyor. Ancak, uzun vadeli ulaşılabilir hedeflere odaklanmanın, değişimin zaman aldığını kabul etmenizi gerektirdiğini söylüyor.

“Kendinizi bulun, şu anda nerede durduğunuzu düşünün ve hedefinize biraz daha yaklaşmak için her gün ileriye doğru küçük ama sağlam adımlar atın. Geleneksel anlamda sıkı bir kilo verme diyetine devam etmekle ilgili değil. Kendiniz için sağlıklı bir yaşam tarzı yaratmakla ilgili olmalı, uzun vadede taahhüt etmeye hazır olduğunuz bir şey ”dedi.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar