5.5 tonluk kokain ele geçirildi

5.5 tonluk kokain ele geçirildi
Kolombiyalı yetkililer, Karayip Denizi’nde yapılan operasyonlarda 5.5 ton kokain ele geçirildiğini açıkladı.

Karayip Denizi''nde ABD, Kolombiya ve Panamalı ekiplerin katılımıyla düzenlenen 3 ayrı operasyonda 5.5 ton kokain ele geçirdi. Uyuşturucu çetelerine büyük darbe vuran operasyonla ilgili açıklama yapan Kolombiya Donanması (Armada de Colombia), ilk operasyonda güvenlik güçlerinden kaçmaya çalışan sürat teknesindeki kişilerin denize paketler attığı kaydedildi.

Kolombiya Donanması ve Hava Kuvvetleri ekiplerinin takibi sonucu ulaşılan teknede 15,5 kilogram kokain bulunurken, 4’ü Kolombiyalı ve 1’i Panamalı toplam 5 kişi ise tutuklandı.

Kolombiya Donanması ve Panama ordusu tarafından düzenlenen ikinci operasyonda ise Honduras’a giden bir sürat teknesinde 2 bin 198,4 kilogram kokain ele geçirildi. Teknedeki 4 Kolombiyalı tutuklandı.

Ekipler tarafından gerçekleştirilen üçüncü operasyonda ise sürat teknesiyle kaçmaya çalışan şüpheliler, 56 paket kokaini denize attı. Güvenlik güçlerinden kaçmayı başaran kaçakçıları arama çalışmaları sürüyor. Operasyonlar sırasında tutuklanan 9 kişi ve değeri 184 milyondan fazla olan toplam 5.5 ton kokain adli makamlara tespit edildi.

(İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar