4,4 milyon dolarlık kripto para çalındı! Derhal paranızı taşıyın!

4,4 milyon dolarlık kripto para çalındı! Derhal paranızı taşıyın!
Yaklaşık 25 LastPass kullanıcısı, Aralık 2022’ye kadar uzanan bir ihlal nedeniyle 25 Ekim’de 4 milyon dolardan fazla değerde kripto para birimini kaybetti. Topluluk içindeki güvenlik uzmanları ise LastPass kullanıcılarına kripto varlıklarını derhal taşımaları tavsiyesinde bulundu.

Zincir dedektifi ZachXBT’ye göre, önde gelen şifre yöneticisi LastPass’ı kullanan yaklaşık 25 kripto kullanıcısı, 25 Ekim’de 4 milyon dolardan fazla değerde dijital varlık kaybetti.

Yapılan araştırmalar söz konusu olayın geçmişinin, LastPass’ın bir ihlali doğruladığı Aralık 2022’ye dayandığını kanıtladı.

MÜŞTERİLERDEN 4,4 MİLYON DOLAR ÇALINDI

O dönemde LastPass, bilgisayar korsanlarının müşteri kasası verilerinin bir yedeğini kopyaladığını söylemişti. Bu kopyalama işlemi, web sitesi kullanıcı adları ve şifreleri, güvenli notlar ve formla doldurulmuş veriler hakkındaki bilgileri içeriyordu.

O zamandan beri kötü niyetli oyuncular, tohum cümlelerini platforma kaydetmiş olabilecek kripto kullanıcılarına ait cüzdanları boşalttı. Raporlar, Aralık ayından bu yana 150’den fazla kurbandan 35 milyon dolardan fazla paranın çalındığını tahmin etti.

Tayvano’dan 27 Ekim tarihli bir gönderi, en son istismarın bu 25 kurbana ait yaklaşık 80 kripto adresini etkilediğini ortaya çıkardı. Son işlemler 4,4 milyon dolar zararla sonuçlandı. Tayvano, “Kurbanların hepsi olmasa da çoğu uzun süredir LastPass kullanıcısı ve/veya anahtarlarını/tohumlarını LastPass’te sakladıklarını doğruluyor.” dedi.

LastPass ayrıca kullanıcılarına ana şifrelerini asla başka web sitelerinde kullanmamalarını ve sakladıkları web sitelerinin şifrelerini değiştirerek riski en aza indirmelerini de tavsiye etti. (BeinCrypto)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar