40 milyon lira için 2 bacağından oldu: Ödüllü yarışmada kan donduran olay!

40 milyon lira için 2 bacağından oldu: Ödüllü yarışmada kan donduran olay!
Tayvan'da, 24 yaşındaki bir genç, yaklaşık 40 milyon TL değerindeki bir yarışmaya katılmak için kendisini -78,5 derece soğuk bir ortama sokarak iki bacağını da kaybetti.

Tayvan'da son zamanlarda yaşanan şaşırtıcı bir olayla yeniden gündemde. Ülkede, soyadı Chang olarak belirtilen 24 yaşındaki bir genç, 1 milyon sterlinlik bir ödül için bacaklarını 10 saat boyunca -78,5 derece buz dolu bir kovada bekletti ve sonunda ayaklarını kaybetti.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, soyadı Chang olduğu belirtilen bir adam, donma nedeniyle her iki ayağını da kaybetti. Ancak, bu amputasyonun ardında oldukça ilginç bir hikaye var. Chang, 1 milyon sterlinlik ödülü almak için bacaklarını saatlerce buz dolu bir kovada beklettiğine dair iddialar var.

Tayvanlı 24 yaşındaki genç, Şubat ayında donma nedeniyle bacaklarını kaybettikten sonra kasıtlı olarak buz kovasına bacaklarını daldırdığı suçlamasıyla karşı karşıya. İddiaya göre, Chang'ın bacakları 10 saat boyunca -78,5 derece sıcaklığa maruz kaldı ve bu eyleminin amacı, 1 milyon sterlinlik bir sigorta ödemesi almak olarak belirtiliyor.

Ancak daha da şaşırtıcı olan, Chang'ın sadece birkaç gün önce bir scooter kazası sırasında yaralandığını iddia etmiş olması. Ancak Taipei Bölge Savcılığına göre, Chang'ı scooter kazası sonrası donma nedeniyle yaralandığını iddia ettiği suç ortağıyla birlikte hareket ettiği ortaya çıktı.

Chang'ın şüpheli suç ortağı, Chang'ı kablolarla bağlamadan önce plastik bir kovayı doldurmasına yardım ettiği iddia ediliyor. Savcılığın belgelerine göre, bu olayın 27 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştiği iddia ediliyor.

gi8vdtybyaagoc6.jpg

Şüphelilerin, Chang'ın bacaklarını kaybetmesinden bir ay sonra bir sigorta şirketinden 5.489 £'dan fazla talepte bulunduğu öne sürülüyor. Ancak diğer dört sigorta şirketi ödeme yapmayı reddetti.

Tayvan Kriminal Soruşturma Bürosu, Chang'ın scooter kazasından sadece birkaç gün önce yüksek primli sigorta paketleri aldığını açıkladı. CIB ayrıca, scooter kazasının yaşandığı gün sıcaklıkların donmaya neden olacak kadar düşük olmadığını ve Chang'ın tedavi gördüğü hastaneden elde edilen fotoğrafların alışılmadık derecede simetrik yaralanmaları gösterdiğini belirtti.

Polis, Chang'ın kullanabileceği kovayla birlikte kuru buz kutusunu da buldu. Chang ve suç ortağının eski okul arkadaşları olduğu ortaya çıktı ve şu anda sigorta dolandırıcılığı suçlamalarıyla karşı karşıya.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar