3600 ek göstergede son durum ne? İşte ayrıntılar...

3600 ek göstergede son durum ne? İşte ayrıntılar...
3600 ek gösterge ile ilgili son gelişmeler yakından takip ediliyor. 3600 ek gösterge düzenlemesi için ikinci toplantı gerçekleşti. Peki ek göstergede son durum ne? İşte ayrıntılar...

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın toplantının ardından gerçekleştirdiği açıklamada, ''Emekli maaş ve ikramiyelerine dokunacak şekilde bir yaklaşımı kamu tarafıyla paylaştık.'' ifadelerini kullanmıştı.

Yalçın, üçüncü toplantının ise 10 Mayıs''ta yapılacağı bilgisini paylaşarak şu ifadeleri kullandı: ''İkinci toplantıda bugün ek göstergenin çerçevesi nasıl olmalı konusunda teknik tartışmalar yapıldı. Kamudaki personel sistematiği içerisinde ek gösterge sistematiğini dikkate alarak tüm kamu çalışanlarının bunun içerisinde kendini bulacağı bir geniş çerçevede tazminat yansıtma oranlarını da yükselterek esasa olan emekli maaşlarını ve emekli ikramiyelerine dokunacak şekilde bir memnuniyet üretme konusunda temel yaklaşımımızı hizmet kolları bazlı genel bazlı kamu tarafıyla paylaştık.''

3600 EK GÖSTERGE KİMLERİ ETKİLEYECEK?

Ek göstergeyle ilgili düzenleme polis, hemşire, din görevlileri dahil pek çok meslek grubunu kapsayacak. Belli bir takvim içerisinde devam edecek görüşmelerde sosyal taraflar taleplerini belirtecek. Öneriler değerlendirilecek, çalışmalar da masaya yatırılacak.

Düzenleme ile memurların ekonomik iyileşmesine, sosyal refahına katkıda bulunulması amaçlanıyor. 3600 ek gösterge memur maaşlarına, emekli aylıklarına ve emekli ikramiyelerine etki edecek. Bu yıl içinde hayata geçirilmesi hedeflenen düzenleme hakkında ilk toplantı 16 Şubat tarihinde yapılmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar