TL'nin değer kaybını fırsat bildiler! Otellerde yılbaşı için yer yok

TL'nin değer kaybını fırsat bildiler! Otellerde yılbaşı için yer yok
Türk Lirası'nın yüksek değer kaybı ile birlikte Bulgaristan'dan Edirne'ye önce alışveriş için başlaya turist akını şimdi de yeni yıl için devam ediyor. Otellerdeki doluluk oranı her geçen gün artış gösteriyor.

Türkiye'de döviz kurlarının artması sonrası Edirne'ye komşu Bulgaristan'dan alışveriş yapmak için gelen turistlerin sayısı her geçen artmaya devam ediyor. Özellikle yılbaşı öncesi alışveriş yapmak için düzenlenen turlar ve özel araçlarıyla kente gelen binlerce Bulgar turist, sokak aralarındaki market ve mağazalar da dahil hemen her yerden, iğneden ipliğe her şeyi valiz ve torbalarla satın alırken, esnafın da yüzünü güldürüyor. Alınan haberlere göre kentte ve çevre şehirlerdeki otellerde yılbaşına kadar boş yer kalmamış durumda. Türkiye Otelciler Birliği Edirne Temsilcisi Gökhan Balta, "Edirne'de otellerde toplam 2 bin 500 yatak sayımız bulunuyor. Bunların tamamı Bulgar turistler tarafından rezerve edilmiş durumda" diye açıklama yaptı.

AVM'LERE YABANCI AKINI

Tabi ki ülkemize alışveriş amaçlı başlayan akın sadece Bulgarlardan oluşmuyor ayrıca Karadeniz Kıyısı da bu konuda nasibini almış durumdayken, ülke genelindeki oteller yılbaşı rezervasyonunda yabancı pazarda rekor kırmış durumdalar ayrıca özellikle Ortadoğu ülkelerinin alışveriş gözdesi haline gelen İstanbul’da ise AVM’ler yine yabancı akınına uğramış durumdayken emlak satışları da tamamen yabancıya hizmet ediyor. İç pazarda durgunluk yaşayan emlak piyasası aslında Avrupa ve Ortadoğu pazarında yok satıyor desek yanılmış olmayız zira emlak sektöründen alınan haberler ciddi anlamda ilginç. Müşteri portföyleri hazır bulunan emlakçılar satacak yer bulamıyorlar.

YILBAŞI TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Öte yandan merak edilen bir diğer konu ise, 31 Aralık'ın resmi tatil, olup olmadığı. Yeni yıla girmemize kısa bir süre kaldı. Yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte resmi tatil günleri merak edilmeye başlandı. Televizyonlarda yılbaşında, konserlerden diziye, spordan eğlenceye kadar birçok program izleyiciyle buluşacak. Yılbaşı programları merak edilirken, bir yandan da yılbaşı tatili için plan yapmak isteyen vatandaşlar 31 Aralık'ın tatil olup olmadığını araştırıyor. Peki, 31 Aralık resmi tatil mi? 31 Aralık Cuma günü okullar tatil olacak mı? Yılbaşı tatili ne zaman başlıyor? İşte cevaplar...

31 ARALIK TATİL Mİ?

Hemen şunu belirtelim ki, yılbaşı tatili 01 Ocak'ta uygulanıyor. 31 Aralık tarihi resmi tatil olmadığı için okullar açık olacak ve normal mesai devam edecek. Bu sene 01 Ocak tarihi Cumartesi gününe denk geliyor. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar