30 yıllık devrin sonu: Microsoft popüler uygulamanın fişini çekiyor

30 yıllık devrin sonu: Microsoft popüler uygulamanın fişini çekiyor
Dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi olan Windows'un sahibi Microsoft popüler uygulama WordPad'i kaldırma kararı aldı.

30 yıldır Windows'un vazgeçilmez bir parçası olan metin editörü WordPad, Microsoft'un yapacağı yeni Windows 11 Insider güncellemesi (26020) ile birlikte işletim sisteminden kaldırılacak.

Bu değişiklik, Windows 11 Insider yapılarından biri olan 26020'de resmi olarak açıklandı. Derleme, gelişmiş sesli erişim araçları ve metin okuma sesleri gibi yeni özellikleri içeriyor. Ancak, WordPad'in kaldırılması, uzun yıllara dayanan geçmişi ve geniş kullanıcı kitlesi nedeniyle dikkat çekiyor. Microsoft'un resmi blog yazısında şu ifadelere yer veriliyor:

"Bu güncelleme itibariyle, WordPad ve People uygulamaları artık işletim sisteminin temiz bir yüklemesi yapıldıktan sonra yüklenmeyecek. Gelecekteki güncellemede ise, WordPad bilgisayarlardan tamamıyla kaldırılacak."

WordPad uzun süredir Windows tarafından güncelleme almıyordu. Uygulamanın tamamıyla kaldırılması birçok kişi tarafından bekleniyordu. Microsoft'un WordPad'e güncelleme yapmamasındaki en büyük sebep ise kullanımının düşük olması. Birçok insan WordPad ücretsiz olmasına rağmen diğer uygulamaları kullanmayı tercih ediyordu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar