3 kez görüşen gazeteci anlattı: Erdoğan Atatürk'ten nasıl bahsetti?

3 kez görüşen gazeteci anlattı: Erdoğan Atatürk'ten nasıl bahsetti?
Rus devlet haber ajansı TASS Genel Müdür Yardımcısı ünlü Rus gazeteci Mihail Gusman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinde Erdoğan’ın, Atatürk'ün tarihi rolünü, detaylı ve saygılı bir şekilde anlattığını söyledi.

Rus devlet haber ajansı TASS Genel Müdür Birinci Yardımcısı Mihail Gusman, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün tarihi rolünü, saygılı bir şekilde anlattığını ifade etti.

Dikgazete'den Fuat Safarov'un haberine göre, Rus Eho Moskvı radyosuna konuşan ünlü gazeteci Gusman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la daha önce 3 kere görüşerek röportajlar yaptığını hatırlattı. 

Atatürk'ün tarihi rolüne de değinen Gusman, "Burada küçük ve önemli bir ayrıntıya girmek istiyorum; Erdoğan Başbakanlık görevindeyken yaptığımız görüşmelerde kendisi, Atatürk'ün modern Türkiye'deki rolü hakkındaki görüşlerini çok saygılı ve detaylı bir şekilde anlattı. Cumhurbaşkanı görevindeyken yaptığımız görüşmede ise Atatürk'le ilgili konulara girmedi" dedi.

Rus gazeteci Gusman radyo programındaki konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk'ün modern Türkiye Cumhuriyeti kurucusu olduğunu ve bu yolda önemli çalışma ve faaliyetlerde bulunduğunu da kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar