24 ilde eş zamanlı operasyon

24 ilde eş zamanlı operasyon
İstanbul merkezli 24 ilde düzenlenen operasyonlarla, çeke komisyon karşılığında faktoring şirketini zarara uğrattığı tespit edilen 25 şüpheli tutuklandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, faktoring firmasının çalışanlarının, şüpheli firma sahibi ve diğer şahıslarla iş birliği yaparak, kabul edilebilir müşteri standartlarına uymayan ve karşılıksız çeklere komisyon karşılığında ödeme yaptıkları belirlendi. Şüphelilerin toplamda 188 çek için faktoring firması tarafından ödeme yapılmasını sağladıktan sonra şüpheli firmaların üçüncü şahıslara devredildiği ve çalışanların kısa bir süre içinde müşteki şirketten istifa ettikleri tespit edildi.

Şüphelilerin 2020-2021 arasında şikayetçi firmayı 11 milyon 870 bin 876 lira zarara uğrattığı tespit edildi. Şüphelilere yönelik İstanbul merkezli 24 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 25 şüpheli tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Operasyonlarda 2 ruhsatsız tabanca, 99 fişek, 63 çek ve 2 boş çek defteri ele geçirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar