21 yıl sonra yine aynı adres! Uğur Dündar kimin türbesine gitti

21 yıl sonra yine aynı adres! Uğur Dündar kimin türbesine gitti
Usta gazeteci Uğur Dündar, 21 yıl önce gittiği türbeye seçimlere kısa bir zaman kala yeniden gitti. 

DENİZ DALLI-GÜNBOYU

2002 seçimlerinden bir önceki cuma Zuhurat Baba Türbesi''ne giden gazeteci Uğur Dündar, 2023 seçimlerinden önce de yeniden ziyaret etti. 

Sözcü Gazetesindeki köşesinde konuyu değerlendiren Dündar, "O günlerde türbeyi dolduran kadınlar ülkeyi 2001''deki büyük ekonomik krize sürükleyen iktidara beddualar ediyor, işsiz kalan eşleri veya çocukları için “Zuhurat Baba”dan iş bulmasını diliyorlardı. Daha açık konuşanlar ise Tayyip Erdoğan ve AKP''nin iş başına gelmesi için dua ettiklerini söylüyorlardı" ifadelerini kullandı.

21 YIL SONRA DEĞİŞEN NE?

Dündar, Hıdırellez ve cuma olması nedeniyle 21 yıl sonra yeniden türbeye gittiğini söyledi. Türbenin her zamankinden daha kalabalık olduğunu söyleyen Dündar, "Çevremi bir anda kadınlar sardı. Kimi kızının evlenmesi için dilek tuttuğunu, kimiyse hayalindeki eve kavuşmak için dua ettiğini söylüyordu" dedi.

Dündar sözlerini şöyle sürdürdü:

21 yıl önce Tayyip Erdoğan ve AKP''nin gelmesi için dua edenler, şimdi gitmesi için “Zuhurat Baba”ya yalvarıyorlardı!..

ZUHURATBABA KİMDİR?

Zuhurat Baba, İstanbul Bakırköy''de bugün Zuhuratbaba olarak anılan semtte türbesi mevcut bulunan veli.

Fatih Sultan Mehmet''in İstanbul''un Fethi esnasında Bizanslılar bütün su kuyularını zehirleyince, savaşın en yoğun şiddette yaşandığı anlarda Osmanlı ordusu su ihtiyacını karşılayamayıp, susuzluk sorunuyla karşılaşır. Su sıkıntısının artmaya başladığı anda sırtında su kırbası, elinde su tasları ile ak sakallı, nur yüzlü bir kişi ortaya çıkar. Bu kişiye askerler "aniden beliren" anlamında "Zuhurat Baba" diye seslenirler.

Sırtındaki tek su kırbası ile koskoca ordunun susuzluğunu gideren bu mübarek zatın savaş sonunda öldüğünü, kanlar içindeki ak sakalı ile yerde yattığını ve su kırbasından sanki bir pınar gibi sürekli su aktığını görünce bu kişinin bir Allah dostu olup, Müslüman Türk ordusuna Allah tarafından gönderildiğini anlarlar ve olduğu yere gömerler.

Sarıyer''de "Telli Baba", Kartal''da "Gözcü Baba" ve Bakırköy''de bulunan "Zuhurat Baba" İstanbul''un manevi fatihlerindendir. Türbesi Bakırköy''de bulunan Zuhurat Baba, özellikle Cuma günü büyük ziyaretçi akınına uğrar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar