2024 bursluluk sınavı ne zaman? İOKBS Bursluluk Sınavı 2024 ne zaman? İOKBS Bursluluk Sınavı başvuru şartları neler?

2024 bursluluk sınavı ne zaman? İOKBS Bursluluk Sınavı 2024 ne zaman? İOKBS Bursluluk Sınavı başvuru şartları neler?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında okuyan öğrenciler için düzenlenen bursluluk sınavının 2024 yılında ne zaman olacağı merak ediliyor. Peki 2024 bursluluk sınavı ne zaman? İOKBS Bursluluk Sınavı başvuru şartları neler?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında okuyan başarılı öğrencilere burs veriliyor. Bu bursun hak kazanılması için öğrencilerin sınava girip derece göstermeleri gerekiyor. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın (İOKBS) 2024 tarihi belli oldu. Peki İOKBS Bursluluk Sınavı 2024 ne zaman? İOKBS Bursluluk Sınavı başvuru şartları neler?

İOKBS BURSLULUK SINAVI 2024 NE ZAMAN?

Sınav, 21 Nisan 2024 tarihinde Türkiye saati ile 10.00'da, tüm sınav merkezlerinde aynı anda tek oturum halinde gerçekleştirilecek.

Koronavirüs salgını nedeniyle önceki yıllarda öğretim yılı bitmeden yapılan bursluluk sınavları, bu yıl eğitim öğretim yılı tamamlanmadan önce, 2023-2024 eğitim öğretim yılı sona ermeden, 21 Nisan 2024 tarihinde düzenlenecek.

Sınava katılacak öğrenciler, detaylı bilgilere "İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu 2024" üzerinden ulaşabilecekler. Sınav sonucunda başarılı olan öğrencilere burs ödemeleri yapılacak.

İOKBS BURSLULUK SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuru şartları arasında Türkiye veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olma, belirtilen kayıt ve kabul şartlarını taşıma, ilgili sınıflarda öğrenci olma, sınavın yapıldığı ders yılında okul değiştirmeme, ailenin mali durumu gibi kriterler bulunuyor.

2023 yılında geçerli olan İOKBS burs miktarı aylık 863 TL olarak belirlenmişti. Sınava hazırlanan öğrenciler ve veliler, başvuru süreci ve sınav detayları için yayımlanacak olan kılavuzu takip edebilirler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar