2024 belediye seçimleri (yerel seçimler) ne zaman yapılacak? Muhtarlık seçimleri ne zaman?

2024 belediye seçimleri (yerel seçimler) ne zaman yapılacak? Muhtarlık seçimleri ne zaman?
Yerel seçimlerin yapılacağı tarih birçok vatandaş tarafından merak ediliyor. Oy kullanacak olan vatandaşlar internette '2024 belediye seçimleri ne zaman?' Sorusunun cevabını araştırıyor. Peki 2024 belediye seçimleri (yerel seçimler) ne zaman yapılacak? Muhtarlık seçimleri ne zaman?

Yeni yıla girilmesi ile birlikte partiler yerel seçim hazırlıklarını hızlandırdı. Türkiye gündemi partilerin adayları ile doldu. Birçok vatandaş yerel seçimlerin yapılacağı tarihi merak etmeye başladı. Peki 2024 belediye seçimleri (yerel seçimler) ne zaman yapılacak? Muhtarlık seçimleri ne zaman?

2024 BELEDİYE SEÇİMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

2024 yerel seçimlerinin tarihi ve takvimi Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklandı. 2024 yerel seçimleri için belirlenen tarih ve takvim detayları şu şekildedir:

Yerel seçimler, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek. Bu seçimlerde yeni il belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, köy ve mahalle muhtarları, vatandaşların oylarıyla belirlenecek.

Seçim takvimine göre, 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle başlayan süreçte siyasi partiler 2 Ocak'ta YSK tarafından ilan edilecek. Partilerin oy pusulasındaki sıralamaları ise 27 Ocak'ta YSK tarafından düzenlenecek kura ile belirlenecek.

Siyasi partiler, il ve ilçe belediye başkan adayları ile belediye meclis üyeliği ve il genel meclis üyelikleri listelerini (bağımsız adaylar da dahil) 20 Şubat saat 17.00’ye kadar YSK'ye teslim edecek.

Seçim propagandası ve yasakları 21 Mart'ta başlayacak. Seçim propagandasının sona erdiği tarih 30 Mart saat 18.00, seçim yasaklarının sona erdiği tarih ise 31 Mart saat 23.59 olarak belirlendi.

Yerel seçimlerde, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanı, Belde Belediye Başkanı, Köy Muhtarları ve İhtiyar Heyeti Üyeleri, Mahalle Muhtarları, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyeleri seçilmek üzere oy kullanılacaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar