2021’den bu yana ilk: Bitcoin 50 bin doları aştı

2021’den bu yana ilk: Bitcoin 50 bin doları aştı
Kripto para birimi Bitcoin, Aralık 2021'den bu yana ilk defa 50 bin doları aşarak yatırımcıları sevindirdi. Bitcoin'in 7 gündeki değer kazancı yüzde 17,4'ü aştı.

Kripto para birimi Bitcoin'deki yükseliş, kripto para piyasasının genelinde olumlu bir hava yarattı. Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri son 24 saatte yüzde 2,3 artarak 1 trilyon 850 milyar doları aştı.

Bitcoin'in fiyatındaki bu artışta, spot Bitcoin ETF'lerine yapılan yatırımların artması da etkili oldu. Bitcoin, son 24 saatte yüzde 3,8'den fazla değer kazanarak 50 bin 195 dolardan işlem gördü.

Büyük merkez bankalarının daha destekleyici bir para politikasına yöneleceği beklentileri de Bitcoin'deki artışı destekliyor.

Bitcoin'in fiyatı, Aralık 2021'den bu yana en yüksek seviyesine ulaşarak yatırımcıları sevindirdi. Haftalık değer kazancı da yüzde 17,4'ü aştı.

Ancak Bitcoin, Kasım 2021'deki 68 bin 990 dolarlık rekor seviyesinden hala uzakta bulunuyor. Analistler, nisan ayında gerçekleşecek olan ve Bitcoin arzını azaltacak yarılanma sürecinin kripto paranın fiyatındaki yukarı yönlü ivmeyi destekleyebileceğini belirtiyor. Ayrıca, Çin'de gevşeyen para politikasının da Bitcoin'in fiyatındaki yükselişte etkili olduğu düşünülüyor.

Bitcoin'in yanı sıra, piyasa değeri bakımından 2. sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 3,4 değer kazanarak 2 bin 606 dolar seviyesine ulaştı. Ethereum da 2021'de 4 bin doların üzerine çıkarak rekor kırmıştı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 11 farklı spot Bitcoin ETF başvurusunu 11 Ocak'ta onaylamıştı, bu da kripto para piyasasındaki olumlu havayı destekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar