2008 krizini bilen Roubini'den korkutan Türkiye uyarısı: Eğer o isim kazanırsa...

2008 krizini bilen Roubini'den korkutan Türkiye uyarısı: Eğer o isim kazanırsa...
2008 yılında yaşanan küresel krizi aylar öncesinden bilmesiyle ünlenen ABD'li ekonomist Nouriel Roubini, Türkiye'yi bekleyen ekonomik felaket hakkında önemli iddialarda bulundu.

Umut Can Halavart / Günboyu

ABD'de patlak veren konut krizini ve Lehman Brothers'ın batışıyla tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik felaketi çok önceden bilmesiyle 'kriz kahini' olarak ünlenen ekonomist Nouriel Roubini, Türkiye'de gerçekleştirilen 14 Mayıs seçimlerinin ardından önemli açıklamalarda bulundu.

"ERDOĞAN KAZANIRSA TÜRKİYE TAM TEŞEKKÜLLÜ BİR KRİZ YAŞAYACAK"

Sosyal medya hesabından Türk ekonomisine yönelik 'felaket' senaryolarını paylaşan ABD'li ekonomist, "Erdoğan cumhurbaşkanlığını kazanırsa Türkiye tam teşekküllü bir kur krizi ve finansal krizi yaşayacak” ifadelerini kullandı.

kriz1.webp

Sözlerine Türkiye'nin rezerv değeriyle devam eden Roubini, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) net rezervinin eksi 60 milyar dolar seviyesinde olduğuna ve cari işlemler açığının arttığına ve enflasyonun kontrolden çıktığına işaret eden ABD’li profesör, “Sermaye kontrolü bu tren kazasını ancak geciktirebilir” dedi.

Ekonomistler, seçimlerin ardından Erdoğan'ın kazanması halinde Türkiye'deki mevcut ekonomi yönetiminde bir kırılma yaşanabileceğini iddia ederken, Erdoğan'ın geçtiğimiz haftalarda yapmış olduğu "Ekonomik kriz falan yok. Türkiye Ekonomi Modeli aynı şekilde devam edecek" açıklamaları ise değişim bekleyenlerin umudunu sıfıra indirmiş durumda.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar